Kādu iespaidu uz tavu veselību atstāj mājdzīvnieks

Ne visi cilvēki saskata mājdzīvnieku sniegtās priekšrocības. Ja vēlies pārliecināt otro pusīti vai istabas biedru, ka pienācis laiks mājdzīvnieka iegādei, tad tev palīdzēs šīs dzīvnieku saimnieku priekšrocības:

Suņi liek vairāk sportot

Suņa izvešana pastaigā ir kas vairāk par ļaušanu viņam nokārtot dabiskās vajadzības brīvā dabā. Pētījumos pierādīts, ka suņu saimnieki ir fiziski aktīvāki nekā tie, kam nav mājdzīvnieku, turklāt šiem cilvēkiem ir mazāka iespējamība uzkrāt lieko svaru.

Veterinārārste Dr. Luīze Mureja stāsta, ka vairāk nekā puse suņu saimnieku ir teikuši, ka suņi liek viņiem būt aktīvākiem. Viņa norāda, ka aktivitātes palīdz arī sunim –  vecākiem suņiem nāk par labu tas, ka viņi dzīvo kopā ar jaunākiem un aktīvākiem suņiem. Pat, ja tavam sunim, šķiet, pavisam nepatīk jaunais kucēns, atceries, ka blakus esošais jauneklīgums viņam nāks tikai par labu.

Suņi palīdz mazināt satraukumu

Ja tavs suns nesen ir nokārtojies uz paklāja vai kārtējo reizi kaut ko sagrauzis, tad tev tas varbūt šķitīs neticami, bet dzīvnieki, it sevišķi garspalvainie, palīdz mazināt stresu.

Psiholoģe Dr. Sāra Alena skaidro, ka brīdī, kad cilvēks ir uztraukts, cauri ķermenim plūst adrenalīns. Fizisks kontakts, glaudot dzīvnieku, palīdz vienmērīgāk elpot un samazina adrenalīna līmeni, tādā veidā nomierinot veģetatīvo nervu sistēmu. Tas nozīmē, ka vakaros, kad skaties filmas un glaudi savu kaķi, tu zinātniski pierādītā veidā samazini stresa līmeni.

Mājdzīvnieki var samazināt alerģiju un astmas risku

Pētījumā atklāts, ka bērniem, kas zīdaiņa vecumā bija pakļauti suņu vai mājlopu alergēniem, bija mazāks risks saslimt ar astmu. Šis pētījums veikts 9 gadu garumā, un tajā apkopota informācija par vairāk nekā miljonu bērnu. Rezultāti nav pārsteidzoši, jo arī saskarsme ar netīrumiem un dubļiem agrā bērnībā veicina stiprāku imunitāti. Arī ievērojamais pētījuma apjoms neatstāj nekādas iespējas apšaubīt rezultātus.

Dzīvnieki var pagarināt dzīves ilgumu

Dr. Mureja skaidro, ka ir veselīgi par kādu rūpēties, it sevišķi cienījamā vecumā. Mājdzīvnieka turēšana var pat pagarināt dzīves ilgumu. Amerikas sirds slimību asociācija (AHA) pat apgalvo, ka suņu saimniekiem ir mazāks risks saslimt ar sirds slimībām, kas ir biežākais Nā*es cēlonis ASV.

Arī Dr. Alena piekrīt, ka rūpēšanās par mājdzīvnieku vecāka gadagājuma cilvēkiem var sniegt enerģiju un mērķi dzīvot. Dzīvnieki sniedz ļoti daudz priekšrocību, un viena no tām ir kompānija. Tie prasa nedalītu uzmanību, kas kalpo kā mērķis turpmākai dzīvei, un tā ir arī kā terapija.

 

Avots: www.thrillist.com

Leave a Comment