Kaimiņš: Ķezberei par dzimumu diskriminējošiem izteikumiem būtu publiski jāatvainojas Evai Juhņēvičai

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) aicina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Daci Ķezberi par dzimumu diskriminējošiem izteikumiem publiski atvainoties Evai Juhņēvičai.

“Vēlos atgādināt Ķezeberes kundzei, ka ir 21. gadsimts, Latvija ir eiropeiska un demokrātiska valsts un NEPLP jau noteikti nav tā vieta, kur dzimuma dēļ diskriminēt kandidātu, kas sevi ir pierādījis, organizējot vienu no nozīmīgākajiem kultūras pasākumiem valstī – simtgades Dziesmu un Deju svētkus. Tāpēc vienīgā Ķezberes “džentelmeņu” cienīga rīcība ir publiski atvainoties Evai Juhņēvičai un sabiedrībai kopumā un mainīt attieksmi pret dzimumu līdztiesības jautājumiem,” norāda Artuss Kaimiņš.

Kaimiņš kā komisijas vadītājs arī rosinās izskatīt jautājumu par Ķezeberes aizskarošajiem izteikumiem Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Kā zināms, Ķezbere publiski esot atzinusi, ka Eva Juhņēviča būtu spēcīga LTV vadītāja, taču par viņu nebalsoja, jo ir sieviete, kurai būtu pakļauti divi vīrieši.

Leave a Comment