Kāpēc gurķi kļuva kā spuldzītes – nav ērti tos marinēt? Dīvainā forma neietekmē garšu, bet tas ir svarīgs signāls

Ko darīt, kad parādās gurķi – “spuldzes”

Augu barošana ar kāliju palīdzēs izvairīties no bumbierveida gurķu parādīšanās. Kā ātri atjaunot kālija deficītu augsnē? Glābšanai nāks gatavie minerālmēsli.

Viens no populārākajiem mēslošanas līdzekļiem ir kālija sulfāts (kālija sulfāts), kas satur apmēram 50% kālija.

Vēl viena svarīga šī mēslojuma priekšrocība ir hlora trūkums tā sastāvā, kas nepatīk daudzām dārzeņu kultūrām, tostarp gurķiem.

Sakņu barošanai 30 g līdzekļa atšķaida 10 litros silta ūdens un gurķus ielej pie saknes. Šādu mēslojumu augšanas sezonā var veikt divas reizes mēnesī.

Ja ir acīmredzamas kālija bada pazīmes, lapotnes barošana ar kālija sulfātu palīdzēs ātri kompensēt elementa trūkumu.

Lai pagatavotu darba šķīdumu, 15 g līdzekļa izšķīdina 10 litros silta ūdens un apsmidzina gurķu lapas. Izsmidzināšanu veic vakarā, sausā, bezvēja laikā vai mākoņainā laikā, bet ne pirms lietus.

Situāciju palīdzēs labot arī stādījumu apstrāde ar kālija nitrāta šķīdumu: 20 g mēslojuma izšķīdina 10 litros ūdens un laista gurķus.

Minerālmēslu vietā daudzi dārznieki augu ar kālija deficītu barošanai izmanto koksnes pelnus, kas satur ne tikai kāliju, bet arī divus desmitus citu noderīgu elementu.

Lai pagatavotu šķīdumu, izšķīdina 0,5 litrus pelnu 10 litros ūdens. Ļaujiet tam nostāvēties divas dienas un pēc tam laistiet gurķus: 1 litrs uz vienu augu.

Kad jums nevajadzētu uztraukties

Jums nevajadzētu vienmēr uztraukties par neparasto zaļumu formu, jo… Gurķu bumbierveida forma papildus iepriekš aprakstītajiem iemesliem var būt saistīta arī ar šķirnes īpašībām.

Lasi vēl: Kabaču vinegrets ar siļķi – jūs noteikti nekad neesat mēģinājis šādu delikatesi

Piemēram, Ķīnas Snake un Chinese Miracle šķirņu gurķu apjoms augot pakāpeniski palielinās, sākot no “astes” līdz ziedam, iegūstot bumbiera formu.

Tomēr pēc pilnīgas nogatavināšanas augļi ir gandrīz vienmērīgi visā garumā.

Leave a Comment