Kāpēc ir tik viegli iegūt, bet grūti atbrīvoties no celulīta?

Mūsdienās aptuveni 85% no visām pasaules sievietēm sadzīvo ar celulītu, un nu jau tā tiek zināmā mērā uzskatīta par vienu no sievišķā dzimuma pazīmēm!

Izrādās, celulīta stūrgalvībai ir medicīnisks izskaidrojums. Celulīts rodas no izstaipītām saitītēm, kas satur kopā taukus ar muskuļiem un ādu. Mums, sievietēm, šīs saitītes ir vertikālas, toties vīriešiem 45 grādu leņķī, kas arī ir galvenais iemesls, kāpēc tikai 10% no visas pasaules vīriešiem ir celulīts.

Lasi vēl: Kā es atbrīvojos no vēnu varikozes!

Tāpat vīriešiem šīs saitītes ir daudz vairāk nekā sievietēm – aptuveni 3 reizes vairāk. Mums sievietēm šāda ķermeņa īpatnība palīdz uzkrāt vairāk tauciņu gurnu rajonā, lai mums būtu vieglāk iznēsāt bērnu. Zinātniekiem ir pieņēmums, ka estrogēns (tautā sauktais “sieviešu hormons”) veicina saitīšu izstaipīšanos, taču tas vēl nav izpētīts.

Speciālisti iesaka rūpēties par savu ķermeni, nododoties fiziskajām aktivitātēm, dzerot pietiekami daudz ūdens un ēdot veselīgi, taču neiesaka aizrauties ar krēmiem, jo tas var ilgstošā laika periodā izraisīt ādas problēmas. Ja esi tiešām nolēmusi atbrīvoties no celulīta pavisam, tad būs jādodas pie dermatologa, kas tevi nozīmēs uz tev piemēroto lāzerprocedūru.

Avots: rd.com

Leave a Comment