Kāpēc izmantot apelsīnu sulu, gatavojot aknas: viltīga recepte, ko jautās pat jūsu māte

Aknas ir izplatīts produkts mūsu virtuvē. Tomēr mēs zinām dažas iespējas, kā to pagatavot – ar sīpoliem krējumā, dažreiz gatavojam ar ābolu vai sinepju-skābā krējuma mērcē.

Ar sāļo cepumu pārsteigt ir viegli – to var vienkārši pagatavot apelsīnu sulā. Iegūtais ēdiens būs satriecošs – sulīgs, maigs un ar nelielu apelsīna nokrāsu. Izmēģiniet to, un jūs aizmirsīsit par citiem ēdieniem.

Kā pagatavot aknas apelsīnu sulā

 

Sastāvdaļas:

500 g vistas aknas;

1 liels sīpols;

vairāki zaļie sīpoli;

sula no 1 apelsīna;

2 ēd.k. l. sojas mērce;

sāls, maltu piparu maisījums;

muskatrieksts, karijs;

oregano;

milti maizes cepšanai;

saulespuķu eļļa cepšanai.

Lasi vēl: Austrumu prognoze nedēļai no 2024.gada 20. līdz 26.maijam: daudzus skars negaidīti satricinājumi!

Gatavošanas metode:

Mēs attīrām aknas no plēvēm un iemērcam ūdenī 1-2 stundas. Pēc noteiktā laika nomazgā, pievieno garšvielu, sāls un oregano maisījumam un atstāj uz 20-30 minūtēm.

Pēc noteiktā laika apcep aknas miltos, liek uzkarsētā pannā ar nelielu daudzumu augu eļļas un apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.

Sagatavotās aknas liek katliņā vai lielā pannā.

Sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos. Sautē to tajā pašā saulespuķu eļļā, kurā tika ceptas aknas. Ja vēlaties, pievienojiet nedaudz sāls un cukura, lai dārzenis karamelizētos. Liek katliņā pie aknām.

Izspiediet sulu no apelsīna un nosūtiet to uz aknām kopā ar sojas mērci un sasmalcinātiem zaļajiem sīpoliem.

Visu vāra uz mazas uguns, līdz iztvaiko liekais šķidrums – tas prasīs apmēram 5-7 minūtes.

Leave a Comment