Kāpēc izmantot kaķu pakaišu pildvielu augiem: dariet to tagad

Kādiem nolūkiem izmanto kaķu pakaišu pildvielu

Tāda pildviela kā mulča var izraisīt slāpekļa līmeņa samazināšanos augsnē, jo tā bieži vien tiek ražota no skujkokiem. Tāpēc to ieteicams izmantot mulčēšanai starp rindām.

Kaķu pakaišus drenāžas vietā bieži izmanto istabas augiem vai kokiem. Šim nolūkam ir piemērots ne tikai koksnes, bet arī ceolīta pildījums, kas lieliski novada mitrumu un labi iedarbojas uz augiem.

Izmanto arī kaķu pakaišus kompostā. Šiem nolūkiem zāģu skaidas ieteicams vispirms vismaz trīs mēnešus turēt plastmasas maisiņā, vienlaikus reizi 14 dienās tās apstrādājot ar urīnvielas šķīdumu. Arī šāda kaķu pakaišu kastes pildviela ir lieliski piemērota stādiem, nav pat nepieciešams izmantot augsni.

Kā jau noskaidrojām, papildus koksnes pilldvielai piemērots ir arī ceolīta izstrādājums. Tas ir videi draudzīgs, ilgmūžīgs produkts, tāpēc to labprāt izmanto kā mājdzīvnieku pakaišu kastu pildījumu gan mājās, gan uz ielas.

Starp citu, ceolīta pildviela puķēm būs ideāla vide. Jo īpaši to iecienījušas vijolītes, hibiski, dracēnas, fikusi, palmas, citrusaugļi, granātāboli, difenbahijas, monsteras, orhidejas un citi augi.

Leave a Comment