Kāpēc kaķi murrā, visi patiesie iemesli

Fakts ir tāds, ka kaķu uzvedības izpēte ir mazāk veiksmīga nekā suņiem , kuri ir vairāk pakļauti pētniecībai, jo īpaši, lai iegūtu garšīgus ieguvumus. “Mēs tikai sākam izprast kaķu dzimtas dzīvniekus, un mums ir vairāk jautājumu nekā atbilžu ,” saka Gerijs Veicmens, veterinārārsts un Sandjego Humane Society izpilddirektors. “ Lai gan murrāšana kaķiem parasti ir apmierinātības pazīme, tā var arī norādīt uz trauksmi, bailēm un stresu. Un tomēr, par laimi, biežāk tā ir pirmā zīme . ”

“Daudzus gadus tika uzskatīts, ka murrāšana ir saziņas veids . 2000. gadu rītausmā radās hipotēze, ka šādām skaņām varētu būt cits mērķis. Jauni pētījumi ir ļāvuši labāk izprast murrāšanas mērķi. Visticamāk, tas ir ne tikai saziņas veids, bet arī nomierina un dziedina , ” saka Veicmans.

Kad kaķi sāk murrāt

Kaķēni sāk murrāt dažu dienu laikā pēc dzimšanas. Tas palīdz mātei atrast savus mazuļus barošanas laikā. Pieaugušie turpina murrāt arī tad, kad tiek baroti . Daži izdod šādas skaņas, lai pārliecinātu savus īpašniekus, ka ir pienācis laiks maltītei. Kaķi var arī murrāt, pētot jaunu teritoriju . Vai pēc bailēm vai stresa situācijām . Ja, piemēram, kaķi nobiedēja skaļa skaņa vai suns.

Zinātnieki fiksēja arī kaķa murrāšanu dažādās situācijās – tā normālā stāvoklī un tad, kad dzīvnieks lūdza barību no cilvēka. Kaķu uzvedības eksperte Sīlija Hadona saka, ka atšķirība ir ļoti pamanāma. Un ne tikai zinātniekiem, bet arī cilvēkiem, kuriem nekad nav bijuši kaķi.

Apvienotās Karalistes dzīvnieku labdarības organizācijas RSPCA pētnieks Sems Vatsons saka, ka joprojām ir maz izpratnes par to, kā kaķi murrā, lai sazinātos savvaļā. Lai gan ir skaidrs, ka viņi murrā, kad viens otru laiza . “Viņiem var būt viens murrāts, lai paziņotu “es gribu to”, un pavisam cits, lai norādītu, ka “dalieties resursos”. Šodien mēs vēl ļoti maz zinām ,” skaidro speciālists.

Murrāšana kā saziņas veids

“Murdīšanās mūs priecē un nomierina , tāpat kā viļņu apcerēšana pludmalē. Mēs reaģējam uz kaķu skaņām kā nomierinošu faktoru. Iespējams, ka pat ģenētiski mēs atlasījām kaķus ar lielāku tieksmi murrāt.

No rītiem var izmantot skaļu murrāšanu kopā ar rīvēšanos pret cilvēka seju, lai pamodinātu saimnieku un tādējādi saņemtu brokastis. Lielākā daļa no mums vispirms pabaro savu kaķi un pēc tam paši paēdam brokastis. Tas parāda , cik efektīva ir viņu komunikācijas metode , ” joko speciālists.

Neapšaubāmi, mēģinājums noteikt murrāšanas nozīmi palīdzēs mums labāk izprast kaķu ķermeņa valodu. No draudzīga kaķa astes līdz platajām acīm un ūsām, kas atvilktas kaujas gatavībā. Ja mums ir dziļākas zināšanas par to, kāpēc kaķi murrā , mūsu attiecības ar mājdzīvniekiem ievērojami uzlabosies.

Vai jūsu mājdzīvnieks bieži murrā? Ja jā, kādās situācijās? Noteikti pastāstiet par saviem novērojumiem komentāros!

Leave a Comment