Kāpēc kaķi murrā, visi patiesie iemesli

Mēs domājam, ka jau sen esam atklājuši visus kaķa murrāšanas noslēpumus. Tā, iespējams, ir atpazīstamākā dzīvnieku baudas pazīme. Galu galā šīs ir skaņas, ko mēs visbiežāk dzirdam, kad glaudām un skrāpējam kaķi aiz auss, kamēr viņš gozējas mums klēpī. Bet tas nav viss stāsts. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kāpēc kaķi patiesībā murrā.

Kāpēc kaķi murrā?

Izrādās, ka kaķa murrāšana nozīmē daudz vairāk, nekā mēs domājam. Un tas, kā tas rodas, ir diskusiju temats. Uz mirkli iedziļināsimies fizioloģijā. Saskaņā ar pētījumiem skaņu rada muskuļi kaķa balsenes iekšpusē. Kad tie pārvietojas, tie izplešas un saraujas balss kauli. Šī ir balsenes daļa, kas ieskauj balss saites. Gaiss vibrē katru reizi, kad kaķis ieelpo un izelpo. Rezultāts ir skaļa murrāšana.

Bet kas tieši izraisa šādu reakciju dzīvniekā ? Uz šo jautājumu joprojām nav skaidras atbildes. Mēs esam pieraduši domāt, ka murrāšana ir zīme, ka kaķis ir laimīgs. Tomēr tā nav gluži taisnība. Lai uzzinātu visu patiesību, pievērsīsimies cilvēkiem, kuri labi pārzina astes dzīvniekus.

Lasi arī: Mana tante kārtējo reizi ieradās mācīt mani par dzīvi, bet mans suns izrādījās gudrāks par mani un negribēja paciest viņas kaitinošo muldēšanu

Lasi arī: Lai atbrīvotos no lāsta un negatīvisma, jāņem viena lieta un jāiet ar to tualetē

Ko saka eksperti

Marjana Debevers strādā par fotogrāfu kaķu patversmē Londonā un studē kaķu psiholoģiju. Viņa ir arī īpašniece četriem burvīgiem kaķiem – Klaivam, Hulu, Luidži un Ārčijam. Starp citu, viņiem ir savs Instagram profils ar vairāk nekā 53 tūkstošiem abonentu!

Sieviete skaidro, ka daļa no noslēpuma ap kaķa murrāšanu ir tāda, ka mēs pamanām īpašu skaņu, kad skrāpējam un samīļojam kaķi, kamēr tas guļ mums klēpī. Bet kaķi murrā ne tikai apkārt cilvēkiem . Un murrāšanas biežums ir atkarīgs no indivīda.

“Visi kaķi ir atšķirīgi — daži nekad nemurkā, bet citi to dara visu laiku ,” saka Debevera. Viņa salīdzina savus mājdzīvniekus un stāsta, ka Luidži murrā ļoti reti, bet Ārčijs – bieži. “Esmu redzējis daudzus kaķus, kuri murrā, kad tos iemidzina. Veterinārārsti šādos gadījumos saka kaut ko līdzīgu “viņi murrāja līdz pašām beigām”. Cilvēki domā, ka ir laimīgi, kad murrā . Bet ne vienmēr tā ir . ”

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment