Kāpēc mēs baidāmies no sāls izkaisīšanas? Atklājam senu māņticību noslēpumus

Ar sāli saistās daudz pareģojumu un aizspriedumu, jo tā vienmēr uzskatīta par ļoti vērtīgu produktu. Cilvēki par to cīnījās konfliktos, veidoja tās pārdošanas monopolus, pat cēla apmetnes netālu no vietām, kur to ieguva.

Viņi ticēja arī tās maģiskajām īpašībām, uzskatot sāli par tīrības, aizsardzības un labklājības simbolu.

Kāpēc par sāli radās daudz māņticību

Agrāk cilvēki ticēja, ka, jo vairāk sāls mājās – jo labāk. Viņi centās, lai sāls būtu daudz, uzskatot, ka tā piesaista veiksmi un laimi. Šāda ticība sāls spēkam sakņojās senajos rituālos un maģiskajās praksēs, kur sāls tika uzskatīta par tīrības, aizsardzības no ļaunas acs un negatīvas enerģijas simbolu.

Sāls nozīme mājsaimniecībā ir saglabājusies arī mūsdienu pasaulē. Daudzas saimnieces vēl šodien mājās glabā papildu sāls iepakojumus, iespējams, pat neapzināti godinot senās paražas. Daži uzskata, ka sāls palīdz saglabāt pārtiku.

Kāpēc pie galda ir aizliegts pasniegt sāli viens otram

Tiek uzskatīts, ka šāda darbība nes nelaimi. Šis māņticējums attiecas ne tikai uz situācijām pie vakariņu galda, bet arī virtuvē ēdiena gatavošanas laikā vai jebkurā citā situācijā.

Tiek uzskatīts, ka kopā ar sāli tiek nodota cilvēka enerģija. Ja enerģija ir pozitīva, tad tas, kurš nodod sāli, zaudē savu dzīvības spēku, bet, ja tā ir negatīva, cilvēks, kurš ņem sāli, uzņem šo negatīvo enerģiju sev.

Tāpēc, kad nepieciešams nodot sāli, labāk ir nolikt sāls trauku uz galda blakus cilvēkam, kurš to lūdzis, nevis nodot to no rokas rokā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment