Kāpēc tev būtu jāapsver gulēšana uz grīdas

Gulēšana uz grīdas ir dabīga

Gulēšana uz grīdas ir lieta, ko mūsu suga ir darījusi no pirmās dienas. Patiesībā, liela daļa no zemes populācijas joprojām guļ uz grīdas. Savukārt modernās sabiedrības pameta gulēšanu uz grīdas un to dara uz satriecoši ērtiem matračiem. Lai gan tas liek justies labi, tomēr var novest pie hroniskām Vese***as problēmām – nepareizu stāju un mugurkaula izliekumu.

Gulēšana uz grīdas nāk par labu mūsu ķermeņiem

Kad mēs guļam uz stingra, plakana pamata, mūsu ķermenim, it īpaši mugurkaulam ir iespēja atgūt tā dabīgo pozu daudz vieglāk.

Gulēšana uz grīdas samazina ķermeņa stīvumu

Guļot uz matračiem, mūsu ķermeņi iegūst saliekas pozas, kuras liek mūsu muskuļiem saspringt, tāpēc bieži no rītiem var just pamatīgu stīvumu.

Pirmās naktis, guļot uz grīdas var šķist neērtas, jo tavs ķermenis vienkārši nav pieradis – arī tad var no rīta sajust stīvumu. Bet pēc laika, sajūtas no rīta būs fantastiskas!

Gultas ir kļuvušas par luksusa preci

Kontrasts starp gulēšanu uz grīdas un uz matrača var likties kā luksuss. Kaut kas, ko mēs ikdienā nenovērtējam, bet kādu laiku guļot uz grīdas, pēc tam ieguļoties gultā var šķist kā satriecoša pieredze. Bet gulēšanai uz grīdas ir viens mīnuss: grīdas ir klātas ar putekļiem un var būt netīras – tāpēc, ja izvēlies pamēģināt gulēt uz grīdas, nāksies to tīrīt cītīgāk!

 Avots:mindbodygreen.com

Leave a Comment