Karameļkrēms – fantastiski gards deserts

Sastāvdaļas karamelei:

  • 150 g cukura;
  • 50 g verdoša ūdens.

Sastāvdaļas krēmam:

  • 100 ml saldā krējuma (33%);
  • 300 ml piena;
  • 1 ola + 2 dzeltenumi;
  • 100 g cukura;
  • vaniļas pāksts vai 2 tēj. k. vaniļas cukura;
  • sviests formiņu ietaukošanai.

Lasi vēl: Recepte: saldais ēdiens “Sniegbaltīte”- kūst mutē!

PAGATAVOŠANA.

Formiņas iesmērē ar sviestu.

Cukuru karamelei ieber mazā katliņā un liek uz uguns, silda, līdz cukurs izkūst. Pielej 50 ml verdoša ūdens, samaisa.

Gatavo karameli salej formiņās tā, lai katrā būtu 0,5 – 1 cm slānis.

Pienu un saldo krējumu salej vienā katliņā, pieliek vaniļas pāksti un liek uz uguns. Katliņu uzkarsē līdz vārīšanai, bet nevāra. Vaniļas pāksti izņem laukā.

Bļodiņā olas samaisa ar cukuru. Olām pielej uzkarsēto pienu ļoti tievā strūkliņā, visu samaisa.

Olu – piena masu izlej formiņās virsū uz karameles kārtas.

Visas formiņas sarindo cepamajā traukā ar augstām malām, traukā pielej karstu ūdeni, lai formiņas līdz pusei būtu ūdenī.

Cep 160 grādu karstumā apmēram 40 – 45 minūtes.

Atdzesē un uz 4 – 6 stundām ieliek ledusskapī.

Gatavo desertu apgriež otrādi uz šķīvja, lai karamele ir uz augšu.

Labu apetīti!

COMMENTS

Leave a Comment