Kas ir šellaka un kāds ir tās kaitīgums cilvēka Vese***ai? Jāzina ikvienai sievietei!

Tām dāmām, kuras iemīļojušas šellakas (Shellac), ir jābūt ļoti uzmanīgām: šīs krāsas žāvēšana UV staru lampas klātbūtnē var radīt nopietnus draudus jūsu Vese***ai. Šodien jums pastāstīsim, kādēļ tā ir kaitīga un kā samazināt šī produkta kaitīgumu, lai būtu iespējams to lietot pēc iespējas drošāk.

Kas ir šellaka?

Schellac – lieliska alternatīva parastai nagu lakai, kas palīdz saglabāt manikīru skaistu un noturīgu daudz ilgāk par parastajām lakām. Šis produkts tiek saukts arī par hibrīdu, kas vienlaikus sastāv no diviem nagu kopšanas līdzekļiem – parastās lakas un modelēšanas gela.

No pirmā līdzekļa produktam saglabājusies vieglā uzklāšana, ārējais izskats un plašā krāsu gamma. Šellakas pārklājums uz nagiem var saglabāties līdz pat trīs nedēļām bez nobružāšanās un citiem redzamiem defektiem. Vienīgais, kas “nodos” nagu pārklājuma vecumu, ir ataugušie nagi.

Šīs lakas uzklāšana nav tāda pati kā parastās nagu lakas, tādēļ tādu manikīru var iegūt tikai salonos, protams, ja jums pašām mājās nav nepieciešamais aprīkojums.

Īpaši svarīgs ir naga vīlēšanas un pulēšanas process, kas palīdz izstrādāt perfektu naga plātni, kā arī noslēpt redzamās nepilnības. Līdzens nags ir galvenais nosacījums, kas nepieciešams kvalitatīvas nagu lakas uzklāšanai.

Nākamais solis – atbrīvošanās no naga taukainā slāņa, pēc kura uz naga tiek uzklāta speciāla bāze. Tā pasargā nagu no krāsainā slāņa kaitīgās ietekmes, palīdzot lakai daudz veiksmīgāk piestiprināties pie naga plātnes. Pēcāk divos slāņos tiek uzklāta laka.

Galvenā atšķirība starp parasto laku un šellaku ir tāda, ka starp katru šellakas uzklāto slāni to nepieciešams nožāvēt UV staru lampā (dažos gadījumos arī LED lampā). Tikai pēc UV staru iedarbības laka polimerizējas un piestiprinās pie naga plātnes.

Pateicoties šai procedūrai, šellaka ir nožuvusi vien pāris sekunžu laikā, palīdzot jums nesatraukties, ka nejauši to izsmērēsiet. Kopumā šellakas uzklāšana prasa aptuveni 15 minūtes.

Arī šellakas noņemšanu labāk uzticēt meistariem, nevis darīt to pašām uz savu galvu. Ar acetonu tik viegli pārklājumu nenoņemt. Protams, ja labi grib, tad arī tā var. Pamērcējiet vates tamponiņu acetonā, aptiniet ar to nagu un āri pārklājiet foliju – jau pēc 10 minūtēm šellaku būs iespējams dabūt nost.

Taču esiet ļoti uzmanīgi, jo ļoti liela iespēja, ka šādi darot padarīsiet nagu pārāk sausu. Salonā to dara ar maigākiem līdzekļiem, taču tik un tā naga vīlēšana būs traumatiska jūsu nagiem.

Turklāt šellaka nav alerģiska, jo tai nav aromāta un tās sastāvā nav toluola, dibutilftalāta un formaldehīda.

Kādēļ šellaka ir kaitīga?

Pārskatīsim faktorus, kuru dēļ šellaka tiek uzskatīta par kaitīgu. Speciālisti lēš, ka šāds pārklājums pārāk agresīvi iedarbojas uz dabīgā naga plātni. Arī naga pulēšanas un slīpēšanas procesi var nopietni kaitēt naga plātnei. Visi šie elementi tikai traumē jau tā potenciāli bīstamo vietu – naga plātni, uz kuras tūdaļ tiks likts kaitīgais pārklājums. Protams, šādā veidā nav iespējams neatgriezeniski mainīt naga plātni, par to nesatraucieties. Mēnesis vai divi, un nags izskatīsies jau pavisam vesels.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek ar tavu ķermeni 10 stundas pēc nagu lakas uzklāšanas!

Vēl viens moments, kas ir diezgan diskutabls – šellakas žāvēšanas process, kam nepieciešamas speciālās lampas. Speciālisti ir pārliecināti, ka lampas, kas tiek izmantotas nagu pārklājumu žāvēšanai, var būt kaitīgas cilvēka Vese***ai.

Kāda ASV pārstāvniecība, kas nodarbojas ar ādas vēža pētniecību, liecina, ka salonos izmantojamie aparāti ir kancerogēni. Lai gan saslimšanas risks nav liels, tāds tomēr pastāv. Diemžēl ādas vēzis ļoti bieži skar tieši rajonus ap rokām un plaukstas.

Kā sevi pasargāt?

Pirmais un arī pats galvenais ieteikums – ļaut nagiem atpūsties! Ja jūs regulāri lietojat šellakas pārklājumu, iesakām ik pa laikam ieturēt pauzīti un ļaut nagiem atpūsties. Ja gadījumā dikti vēlaties, lai nagi izskatās kopti, uzlieciet parasto nagu laku vai arī piemeklējiet speciālās ārstējošās vai atjaunojošās lakas. Turklāt šellaka ļoti švaki turas uz trausliem, plāniem un neveseliem nagiem.

Lai pasargātu savu veselību, mediķi iesaka pirms UV lampu lietošanas uzklāt uz ādas sauļošanās krēmu rokām, kura SPF (saules aizsargfaktors) ir ne mazāks par 15. Vēl viens variants – dodieties uz saloniem, kuri nagu pārklājuma žāvēšanai izmanto LED lampas, kuras tiek uzskatītas par Vese***ai draudzīgām.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment