Kas jāzin pirms vasarnīcas iegādes?

Ja paskatās sludinājumus, tad var atrast gan lauku mājas, gan vasarnīcas dažādās cenu amplitūdās. Kādai jāpileik vairāk roka, bet tas nemazina daudzu vēlmi tikt pie sava zemes pleķīša, kur izaudzēt savus zaļumus un radīt vietu savai dvēselei.

Šajā rakstā izteikšu savu viedokli par šo jautājumu un uzskaitīšu iemeslus, kāpēc milleniāļi nesteidzas iegādāties vasarnīcas. Tad, kā saka, “padomā pats, izlem pats – iegūt vai nē .

Kā izvēlēties vasarnīcu

Runājot par vasarnīcu, nereti nākas dzirdēt, ka tur var atpūsties un elpot svaigu gaisu, izaudzēt savus dabīgos produktus, bērniem tas ir vajadzīgs veselības uzlabošanai, un kopumā tas ir lielisks ieguldījums. Taču medaļai ir arī otra puse…

Vasarnīca ir atvaļinājums no pilsētas.

Pati māja uz vasarnīcas zemes gabala prasa pastāvīgu apkopi, pat ja tā ir jauna un sākotnēji uzbūvēta normāli. Kaut kur vajag piekrāsot, kaut kur ieeļļot. Ja neko nedarīsi, laika gaitā radīsies daudz problēmu. Arī zeme prasa kopšanu. Ja namiņā neieradīsieties, pēc pāris mēnešiem viss būs aizaudzis ar nezālēm. Zāliens ir jālaista un jāpļauj vismaz reizi divās nedēļās.

Ja vēlaties sev dārzeņus un garšaugus, tas parasti ir ikdienas darbs. Jūs visu dienu “atpūšaties” dārza dobēs, bet vakarā nokrītat, sūdzoties par spiedienu un sāpēm muguras lejasdaļā. Vai šī ir pazīstama bilde? Ne velti seriāla “Verdzene Izaura” popularitātes virsotnē vasarnīcas sāka saukt par villām. Galu galā, kas ir villa? Šis ir Brazīlijas muižas īpašums, kurā vergi audzē lauksaimniecības produktus.

Bērniem ir vajadzīga vasarnīca

Maniem bērniem patīk apmeklēt kinoteātri, McDonald’s, bērnu lugas, rotaļlietu veikalus un braukt ar skrejriteņiem. Vasarnīcā ir visuresoši odi, vardes un (ak šausmas!) nav interneta. Tātad izrādās, ka bērni (nemaz nerunājot par pusaudžiem) izvairās no braucieniem uz vasarnīcu, izmantojot visu veidu iedomājamus un neiedomājamus attaisnojumus.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment