Kas jāzin pirms vasarnīcas iegādes?

Vasarnīca nozīmē veselību

Kamēr veselība atļauj, ikdienas “vasarnīcas fitness”, protams, ir nogurdinošs, bet ne kritisks. Un tiem, kas ir vecāki, tas var radīt veselības problēmas. Radikulīts, hipertensija, mugura izlocīta, rokas un kājas pietūkušas, galva sāp… Kāda tur veselība!

Pavasarī sākas encefalīta ērču sezona. Viņi saka, ka jums regulāri jāpļauj zāle. Draugs jau trešo vasaru pavada ar kapli, grābekli vai elektrisko izkapti. Bet nekas nepalīdz, regulāri ierodas parazīti no nezālēm ap apkārtnes tukšajām mājām.

Laiks

Ja visi ģimenes locekļi strādā un mācās, tad nedēļas nogale būs jāpavada, ceļojot uz vasarnīcu. Un vasarā tas ir gandrīz katru nedēļas nogali. Tu strādā 5 dienas nedēļā, tad stāvi sastrēgumos pa ceļam uz vasarnīcu, tad 2 dienas ravē, irdini, laisti, mēslo… Kad dzīvot?

Finanses

Eksperti ir aprēķinājuši, ka par naudu, kas šobrīd nepieciešama vidējas vasarnīcas iegādei, to pašu vasarnīcu var īrēt no maija līdz septembrim uz 12 līdz 20 gadiem. Un tas nav viss!

Par vasarnīcu jums ir jāmaksā nodokļi, nodevas un komunālie maksājumi. Jātērē nauda uzturēšanai, apkopei un remontam: jumts tek, žogs jāmaina, māja jānokrāso. Lai nokļūtu savā vasarnīcā, jums regulāri jātērē nauda benzīnam. Kā ir ar sēklu un mēslošanas līdzekļu izmaksām? Izrādās, ka veikalā pārtikas preces, iespējams, ir vieglāk iegādāties.

Brīvība

Milleniāli (tie, kas pilngadību sasniedza pēc 2000. gada) augstu vērtē mobilitāti un ērtības it visā, un vasarnīcas iegāde mūs saista kā enkurs. Ja pērkat vasarnīcu, ceļojumu nebūs. Tur pavadīsi gandrīz visas nedēļas nogales un brīvdienas. Vissvarīgākais mūsu dzīvē ir iespaidi, tāpēc jaunā paaudze dod priekšroku jūrai un kalniem, nevis odiem.

Daudzi dodas uz savu vasarnīcu, lai grillētu, bet man katru reizi doties atvaļinājumā uz vienu un to pašu vietu ir garlaicīgi. Atvaļinājumā varat doties ar telti uz upi vai uz nometnes vietu. Un neesiet saistīts ar vienu jomu.

Vasarnīca, protams, ir vesela virkne problēmu, bet, no otras puses, tā sagādā arī prieku no saskarsmes ar dabu. Tie, kuriem vēl nav, pēc mūsu raksta izlasīšanas varēs paši izlemt, vai iegādāties vasarnīcu. Un pārējiem vēlam veiksmi un dāsnu ražu!