Lūk, kas notiek ar tavu organismu, ja atsakies no cukura uz 10 dienām!

Pat tad, ja visu mūžu esi uzņēmis lielu daudzumu cukura, tu vari destruktīvos efektus vērst par labu, pilnībā atsakoties no cukura. Ievērojot diētu, nepieciešams zināms laiks, lai saskatītu tās efektivitāti, bet, atsakoties no cukura, uzlabojumus tu ievērosi jau pēc 10 dienām. Nesen veikta pētījuma laikā zinātnieki paliecinājās par to, cik lielā mērā 10 dienu laikā uzlabojās bērnu Vese***a.

Kas notiek ar tavu ķermeni, ja atsakies no cukura uz 10 dienām

Dr. Roberts Lustigs un Kalifornijas Universitātes zinātnieku komanda ievēroja, ka 10 dienu laikā par 33 punktiem samazinās triglicerīdu daudzums, par 5 punktiem samazinās sliktā holesterola līmenis, kā arī samazinās diastoliskais As**sspiediens. 10 dienu laikā krasi samazinājās risks saslimt ar 2. tipa diabētu.

Lai gan pētījums veikts bērniem, droši var uzskatīt, ka atteikšanās no cukura uzlabo arī pieaugušo veselību un pašsajūtu.

Šeit der piemetināt, ka ne visi cukuri negatīvi ietekmē veselību. Lai izdzīvotu, mūsu ķermenim ir nepieciešams cukurs. Labie cukuri ir augu izcelsmes cukuri, kas mūsu ķermenī pareizi uzsūcas un sadalās. Problēmas rodas tad, kad notiek cukura ekstrakcija un pievienošana gatavai pārtikai. Pievienotais cukurs liek kāpt insulīna līmenim. Laika gaitā, ja tiek patērēts liels daudzums cukura, insulīna reakcija tiek bojāta, kā arī ķermenī rodas iekaisums.

Cik daudz cukura vajadzētu patērēt?

2 000 kcal diētā eksperti iesaka tik vien kā 10% kaloriju uzņemt no cukura, attiecīgi tikai 12 gramus. Daudzi produkti, kas atrodami veikalu plauktos, tai skaitā mērces, satur paaugstinātu cukura daudzumu. Nākamreiz, kad dodies iepirkties, pievērs uzmanību etiķetēm un labāk izvēlies svaigus pārtikas produktus, kas nav pakļauti apstrādei.

Ņem vērā, ka cukurs var slēpties aiz dažādiem nosaukumiem: glikoze/fruktoze, kukurūzas sīrups ar augstu fruktozes līmeni, kukurūzas sīrups, saharoze, maltoze, cukurbiešu cukurs, cukurniedru cukurs, dekstrīns un maltodekstrīns.

Paturi prātā, ka mūsu smadzenes uz cukuru reaģē tāpat kā uz narkotikām, dažos pētījumos atklāts, ka cukurs ir astoņas reizes atkarību izraisošāks par kokaīnu. Atsakies no cukura un tavs ķermenis būs par to pateicīgs!

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment