Katru cilvēku redzu kā dārgakmeni. Saruna ar šamani Šakuntali

Satiekot Šakuntali klātienē, iespaids tiešām patīkams. Viņa ir brīva, sirsnīga, atklāta, vien pirmās piecas minūtes jūtu, ka mani skenē kā rentgenā. Tāds ir šamanes brūno acu skatiens.

Pēc intervijas sazināmies internetā. Tas nav nekas neparasts, vairākums mūsdienu dziednieku ir sociālajos tīklos. Uztraucos, kā varēšu viņai parādīt rakstu pirms publicēšanas, Šakuntali taču nelasa latviski. Šamane atbild, ka saprot, ja noskaņojas valodas būtībai. “Rakstāt taču tikai vārdus, bet galvenā ir doma. Man nebūs grūti rakstu pārtulkot domu valodā.”

Zinu, ka esat Latvijā ne pirmo reizi. Kādi ceļi jūs ved šurp?

Patiesi, Latvijā esmu visai bieži. Pirmo reizi atbraucu pirms trim gadiem. Mani uzaicināja festivāla Gara vasara rīkotāji, piedalījos pasākumā kopā ar citiem šamaņiem.

Latvija vienmēr izcēlusies kā spēka vieta, te bijuši spēcīgi senči, to sajūtu. Maza zeme, ko ieskauj gana daudz mīlestības. Pie jums ir vairāk harmonijas nekā, piemēram, Krievijā. Maskavā jau sen jūtu saspīlētu enerģētiku, smalkajā līmenī karš tur notiek sen.

Latvija mani spēcīgi aicina – būt te un palīdzēt cilvēkiem. Arī uz citām valstīm braucu šādā nolūkā. Visu, ko pēdējā laikā nopelnu, sūtu Ukrainas bērniem. Atrados Kijevā tieši tajā laikā, kad Maidanā sākās As**spirts. Tas bija baisi.

Jūs dēvē Ptica Svobodi, tātad brīvības putns. Kādu vēsti nesat?

Ptica Svobodi ir vārda Šakuntali tulkojums krieviski. To man deva šamanis, Skolotājs, jo nesu brīvības enerģiju. Var teikt arī tā: es daru cilvēku brīvu, dodu viņam vieglumu, lai kļūtu pats par sevi. Atveru to, kas katrā Dieva ielikts.

Ar ko šamanis atšķiras no dziednieka?

Ne ar ko īpašu. Pats galvenais, lai būtu labi nodomi. Arī dziednieks savienojas ar Augstāko spēku un caur viņu dziedina, taču var neredzēt smalko pasauli. Šamanis noteikti redz, jo sazinās ar gariem. Gari ir gan ļauni, gan labi. Šamanis sadarbojas tikai ar labajiem, kuri var palīdzēt atveseļoties, būt radošam, veiksmīgam, dzīvot labklājībā. Viņš valkā krāsainu apģērbu, sien dažādas lentītes, liek košas rotas un spalvas. Skandina bubenu jeb baubenu, kas ir līdzīgs bungām vai tamburīnam, strinkšķina varganu. Tas viss vajadzīgs, lai pievilinātu garus, jo viņi redz tikai ļoti košu, skaļu, aktīvu. Instrumentu skaņas palīdz arī pašam šamanim ieiet transā.

Ja vajag kādu atbrīvot no ļaunajiem gariem, arī palīdz jaudīgas skaņas. Smagu slimību ar maigumu neaizbaidīsi. Jācīnās ar garu, kas ir ļoti spēcīgs. Tāpēc veicu īpašu rituālu pie uguns. No malas var izskatīties visai draudīgi, baisi. To gan daru tikai sevišķos gadījumos.

Šamani iztēlojos kā salīkušu, krunkainu, pinkainu. Bet jūs – jauna, skaista, par apģērbu īpaši piedomājusi…

Tas ir stereotips, ka šamanis ir vecs un netīrs, apkāries ar zvārguļiem, iekritušām acīm. Altajā visi šamaņi ir skaisti cilvēki. Viņiem ir labas domas un emocijas, dzīvo veselīgi, vienmēr ir svaigā gaisā, dabas viducī, tāpēc gan izskatās skaisti, gan dvēsele daiļa. Tāds ir arī mans Skolotājs.

Bieži esmu jutusi, ka mani uztver kā modeli. Vaicā, kāpēc tik skaisti izskatos, kāpēc pošos. Mani Dievs radīja kā sievieti, un man nav tiesību šo lappusi aizšķirt. Sievietes spēka un enerģijas avots ir viņas skaistums. Mans bioloģiskais vecums apstājies ap 20 gadu slieksni. Patiesībā šajā dzīvē esmu nodzīvojusi vairāk nekā 35 gadus. Mans Skolotājs saka, ka tā izskatīšos vienmēr, jo eju savas sūtības ceļu, palīdzu citiem, man nav vaļas novecot. Līdzīgi kā sirmmāmiņa, kura apkārtējiem nemaz nešķiet veca, seja gandrīz gluda, staro, īsts oduvančiks, dvēselīte, visu mūžu bijusi laba un izpalīdzīga.

Lasīju, ka kļuvāt par šamani jau bērnībā, 12 gadu vecumā sākāt dzīvot Altajā.

Piedzimu parastā ģimenē, dzīvojām visai trūcīgi. Mācījos, mūzikas skolā spēlēju vijoli. Kopš mazotnes biju īpašs bērns. Mācēju sazināties ar augiem, noteikt, kāds rīt būs laiks, saredzēt cilvēku nākotni. Pieaugušie juta, ka man ir īpašas spējas. Atnāk kāds ciemos, bet es uzreiz – esi uzmanīgs, tu rīt iekļūsi avārijā. Reaģēja dažādi, bet zinu, ka tajā dienā tomēr ar mašīnu nebrauca. Citam teicu: ja turpināsi daudz apvainoties, tev izgriezīs vairogdziedzeri. Daži lūdza, lai tulkoju sapņus, citi – lai iesaku labāko risinājumu.

Man gan nešķita, ka esmu kaut kas īpašs. Viss mainījās, kad redzēju pravietisku sapni un tajā – Lielo šamani. Man vajadzēja doties uz Altaju, lai kļūtu par viņa skolnieci. Esmu pateicīga vecākiem, ka viņi man palīdzēja tur nokļūt, ļāva izvēles brīvību. Altajā dzīvoju ciemā, kur nokļūst tikai likteņa izredzētie. Tur ir kalni, svaigs gaiss, gaiši ļaudis, pārpilns ar mīlestību. Šamaņi mani audzināja septiņus gadus.

Altaju uzskatu par savām mājām, bet patiesībā dzīvoju visur, Zeme ir manas mājas. Pasaules cilvēks – tā mani dēvē Krievijā. Mani daudz kur uzņem ar cieņu.

Pēc Altaja piecus gadus apguvāt zinības Indijā, bet tad ķērāties pie psiholoģijas un metodēm, kas līdzinās neirolingvistiskajai programmēšanai. Jums jau dota tāda Dieva dāvana, kam jums vēl koučings?

Palīdzu dažādiem cilvēkiem, arī uzņēmējiem. Ne visi grib uzticēties, ja uzzina, ka mācīs šamane. Tad noder mūsdienīgu zināšanu dokuments. Lai mani saprastu, labāk atrasties tajā pašā izplatījumā.

Manas spējas ir darbs ar zemapziņu. Metode saucas Gjud, ļoti sena Tibetas mācība, ko nodod no mutes mutē. Daudzām zvaigznēm, ko redzat uz skatuves, televīzijā, palīdzējuši mani Gjud seansi.

Visi cilvēki man šķiet kā dārgakmeņi. Skatos, tas ir safīrs, tas – smaragds… Katram redzu auru, garus, zīmes, kas vēsta par viņa talantu, sūtību. Kas jāpaveic, lai būtu noderīgs šai pasaulei, būtu laimīgs. Ja savu sūtību nepiepilda, neattīsta Dieva doto talantu, rodas Sli**bas, sāpes, sarežģītas situācijas. Var visu dzīvi ciest, bet nesaprast, kāpēc.

Es palīdzu tikt līdz sūtībai. Ievedu mainītā apziņas stāvoklī, lai nokļūtu tajā vietā un laikā, kad šīs spējas bija, un pārnesu tās uz šodienu. Cilvēks pats jūt, kāpēc atnācis uz Zemes. Viss mainās, dzīve sāk ritēt citādi. Protams, ja cilvēks jau iet savu lemto ceļu, ir laimīgs, īpaši neslimo, man viņam nav ko mācīt. Lai dzīvo priekā un mīlestībā! Tāpat zinu, ka katru kaiti iespējams dziedināt. Jāstrādā ar zemapziņu, jo tur atrodas iemesls, kas kļuvis par ļaunuma sakni. Kad to atrodu, atbrīvojas milzum daudz enerģijas. Cilvēks jūtas labāk, pat izskatās jaunāks.

Rīgā apmeklēju kādu bērnunamu. Redzēju smalkajā līmenī, ka vairākums no viņiem ir ļoti talantīgi. Vienam puisītim dotas spējas izcili dejot. Kad teicu to audzinātājām, viņas neticēja: ko jūs, vai mūsējais?! Tad sāku atvērt viņa spējas. Ja jūs būtu redzējusi, kā zēns dejoja!

Ikviens bērns piedzimst tīrs. Dvēsele ir pilnīga, jo tā ir ar Dievu, ideāla. Mazulis redz garus, eņģeļus, nes sevī Dieva dotās spējas, bet vecāki, sabiedrība, skola aizcērt šīm spējām durvis.

Biju Brīvās Māras skolā Jaunmārupē, strādāju ar skolotājiem, lai viņi mācētu labāk saprasties ar neparastajiem bērniem. Tagad dzimst daudz indigo bērnu. Dievs šīs dvēseles atsūta, lai glābtu Zemi.

Kā jūs sākat savu rītu? Vai darāt ko neparastu?

Diez vai. Vispirms cenšos saprast, kāpēc vispār esmu pamodusies, kāda jēga manai dienai. Atrodu mērķi, kas iedvesmo. Katra dienai vajadzīgs uzdevums.

Noteikti fiziski izkustos. Ikviens to var, kaut vai pavicināt rokas, kājas, palēkāt. Tā tiek pamodināts kustību centrs, līdz ar to paaugstinās enerģijas līmenis un rodas spēcīgas domas, labas emocijas, mīlestība, pateicība. Viss sākas ar ķermeni, tas jānodarbina. Var skriet, peldēt baseinā vai dejot – darīt vienalga ko, galvenais, lai izdalās sviedri. Lai jaunā enerģija apmainās ar patērēto. Tad arī pats kļūsti jaunāks.

Kad atbraucu uz vietu, kur agrāk neesmu bijusi, organizatoriem vispirms vaicāju, vai manai mītnei blakus būs mežs. Daba ir galvenais enerģijas devējs. Ja no rīta neizej uz mežu, kāpēc vispār dzīvot?! Rīgā dodos skriet Purvciema mežā, tas ir gaišs, skaists. Krievijas lielajās pilsētās jožu riksi pa krastmalu. Pamanu, ka kāds mani vēro. Uzsaucu – skrieniet līdzi! Nereti ar laiku man seko bariņš skrējēju. Kādam interesanti, cits grib iepazīties. Ja ar mani iepazīsties, tātad cauri, esi iekritis – būsi vesels un laimīgs! (Šakuntali sāk jautri smieties.)

Vai jums ir ģimene, bērni?

Esmu jau tādu pieredzi izdzīvojusi iepriekšējās dzīvēs. Šajā man ir cits liktenis – palīdzēt cilvēkiem. Nav tā, ka man negribas ģimeni, bet es sev liedzu. Pat ja sadomātu dibināt ģimeni, visticamāk, tas neizdotos, rastos visādi šķēršļi. Gari teiktu – kam tev tas? Jau bērnībā, kad man vaicāja, kādu gribētu sev vīru vai cik bērnu, atbildēju: man ir cita dzīve.

Vai arī ēdat īpaši?

Visvairāk putraimus, dārzeņus. Neesmu veģetāriete, bet gaļu ēdu reti. Noteikti tad, ja gaidāms šamaniskais rituāls, jo tam vajag spēku. Tagad daudzi grib būt svaigēdāji. Tā ir bīstama mode! Daudzi pēc savas būtības nemaz nedrīkst šādi ēst, viņiem vajag siltu un smagu maltīti, lai sevi piezemētu. Ja to neievēro, zūd enerģija, uzpeld bailes, var sākties veģetatīvā distonija. Svaigēšana der vien kā diēta, turklāt ne ilgāk par divām trim nedēļām.

Seko modei, bet aizmirst just un saklausīt sevi. To bieži saku sievietēm nodarbībās. Es viņām veltu daudz uzmanības, jo tā ir iespēja glābt pasauli, pat ja kādam šāds apgalvojums izklausās pompozs.

Ko tad sievietes dara nepareizi?

Daudzas aizmirsušas savu uzdevumu, līdz ar to vājāki kļuvuši vīrieši. Izjucis līdzsvars. Sieviete radīta, lai dāvātu skaistumu, tas ir galvenais uzdevums, darbs. Patīkams, vai ne! Kad vīrietis redz īstu sievieti, viņš iedvesmojas, kļūst vīrišķīgāks, spēcina sevī to, kas ielikts no Dieva. Bet mūsdienu sieviete grib būt līdere, veidot karjeru, dominēt. Iznāk, ka viņa paņem vīrieša maizi. Sievietei jābūt mīlestības avotam. Viņas trīs galvenās čakras ir nabas čakra, kas saistīta arī ar seksualitāti, sirds čakra un kakla čakra, kas atbild par radošumu.

Vīrieša sūtība ir palīdzēt sievietei, būt atbalstam, medniekam. Ja viņš piedāvā savu palīdzību, bet sieviete to atraida, sak, es pati, viņa it kā uzsūta ļauno aci saules pinuma čakrai, kas ir galvenā vīrietim. Viņš dod enerģiju, bet saņem atteikumu, līdz ar to enerģija atgriežas atpakaļ un sabrucina, izārda šo čakru.

Brīdī, kad sieviete vīrietim kaut ko palūdz, viņa aura kļūst gaiša, vīrietis uzzied. Tāpēc sievietei visu laiku jāprovocē vīrietis, lai dara kaut ko viņas labā. Tomēr palūgt jāmāk. Pats galvenais ir saprast, ka to vajag vīrietim, tā ir viņa iespēja attīstīties vīrišķīgumā. Līdzīgi der izprast arī citus procesus. Šamanisms pauž: ja sieviete ir koša, viņai ir daudz palīgu – apkārt daudz garu, viņa kļūst stiprāka. Varbūt esat pamanījusi, ka uz dažām sievietēm daudzi noskatās, sak, viņā ir kaut kas tāds… Tuvumā atrodas gari, no viņiem tās īpašās vibrācijas. Arī mani bieži šādi uzlūko, pavada ar skatienu.

Vai arī pašlaik jums apkārt ir gari?

Viņi vienmēr ir kopā ar mani, palīdz visu laiku. Šajā interviju telpā garu netrūkst.

Avots: 

aLA

Leave a Comment