Kavējas gada ienākuma deklarācija? Iespējams esi pieļāvis kādu no šīm kļūdām aizpildot pieteikumu

No 1. marta iedzīvotāji var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2021. gadu. Portāls Jauns.lv noskaidroja, kādas ir tipiskākās kļūdas, ko pieļauj fiziskās personas, aizpildot deklarāciju.

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pavēstīja, ka ir vairākas kļūdas, ko bieži vien pieļauj fiziskās personas, aizpildot GID.

Dokumenti par iepriekšējo gadu

Viena no tipiskākajām kļūdām ir tā, ka deklarācijai tiek pievienoti attaisnoto izdevumu dokumenti par citu taksācijas gadu. Piemēram, sniedzot GID par 2021. gadu, pievieno 2020. gadā izdotu čeku par ārsta apmeklējumu. 2021. gada deklarācijai ir jāpievieno tikai tie attaisnoto izdevumu dokumenti, kuri ir izsniegti 2021. gadā, bet 2020. gada deklarācijai – tikai šajā gadā izsniegti utt.

Lasi vēl: Būtiskas izmaiņas naftas cenām, saistībā ar nogalē notikušajām sarunām starp Krieviju un Ukrainu

“Arī tad, ja esat uzgājis kādu senāku čeku, piemēram, par 2018. gadu, bet šo deklarāciju jau esat iesniedzis, tad, iesniedzot šīs deklarācijas precizējumu, obligāti EDS nospiediet “precizētā” deklarācija, nevis “pirmreizējā”,” VID aicināja.

Par katru personu savs pielikums

Vēl viena kļūda ir tā, ka, deklarācijā iekļaujot izdevumus par ģimenes locekļiem (bērniem), tiek aizpildīts tikai viens D4 pielikums. Iesniedzot GID, ir jāaizpilda atsevišķs D4 pielikums par katru personu, par kuru tiek deklarēti attaisnotie izdevumi (čeki), raksta jauns.lv

Lasi tālāk

Leave a Comment