Kečups – iespējams gatavot arī bez sāls un vēl daži interesanti fakti par gardo mērcīti

ketchups
Kečupu, līdzīgu tam, kādu lietojam šodien, radījusi Āzijas un Indonēzijas kultūra.

Mērce no anšoviem, riekstiem, sēnēm un pupām Austrumu zemēs bijusi populāra jau gadsimtiem ilgi, bet īpašu cieņu tā ieguva XVII gadsimtā. Laikā, kad briti no Indijas un citām Austrumtautām sāka aktīvi eksportēt eksotiskās preces, uz Angliju aizceļoja arī “ketsiaps”. XVIII gadsimta sākumā britiem radās ideja pievienot šai mērcei tomātus.

Lasi arī: Mājās gatavots un veselīgs kečups – gandrīz mēli noriju

Šķir nākamo lapu un uzzini vēl citus interesantus faktus – arī to, kā nepatikšanās iekūlās ražotāji, kas apgalvoja, ka tas garšo pat kaķiem!

Leave a Comment