Ko nedrīkst darīt, kad bērnam ir vējbakas – pasargā savu atvasi!

Ir lietas, kas būtu jāzina visiem vecākiem. Izlasi šo informāciju pat tādā gadījumā, ja tavs bērns vēl nav saslimis ar vējbakām!

Kad tiek izslimotas vējbakas, parādās izsitumi, sāp galva, ir liels nespēks un var būt arī paaugstināta temperatūra – tieši tādēļ vecākiem ir jāzina, kā rīkoties šādās situācijās.

Lai temperatūru stabilizētu, ārsts var ieteikt parastās zāles – ‘’Nurofenu’’ vai ‘’Ibuprofen’’, bet šos līdzekļus nedrīkst lietot! Vējbaku ārstēšana – Norufens un Ibuprofēns patiešām ir efektīvs līdzeklis, ja bērnam ir temperatūra, bet tikai temperatūra, ne kopā ar vējbakām. Vējbaku gadījumā šie līdzekļi var apdraudēt bērna dzīvību – izsitumi, kas rodas vējbaku laikā, šo preparātu dēļ var kļūt vēl dziļāki, kas savukārt var izraisīt septicēmiju – sepsi jeb As**s saindēšanos.

Lasi vēl: Nav nekas nosodāms, ja tavs bērns lamājas – kādēļ tā?

Vējbaku Sli**bas laikā āda kļūst viegli ievainojama, un baktērijas, kas izraisa šo slimību, var veidot sastrutojumus nesadzijušajās brūcēs. Ibuprofens un Norufens šo situāciju var vēl pasliktināt, kas attiecīgi var slikti beigties.

Ja tavs bērns pārslimo vējbakas, ir tiešām jābūt ļoti uzmanīgam – slimību ir nepieciešams ārstēt tikai ārsta uzraudzībā, bet, piemēram, ASV bijuši gadījumi, kad vējbaku gadījumā ārsts esot ieteicis lietot ‘’Norufenu’’, lai samazinātu paaugstināto temperatūru, kas bērnam beidzies ar reanimācijas apmeklējumu.

Būsim uzmanīgi!

Avots: 

Leave a Comment