Ko strīdi (jā, strīdi!!) var iemācīt tev par jūsu attiecībām – konsultē speciāliste!

“Strīdēšanās ir pilnīgi normāla un veselīga parādība attiecībās,” saka attiecību speciāliste Jasmīne Diaza. “Tomēr tad, kad strīdi sāk izraisīt lielas sāpes, attiecības cieš, izraisot nopietnas problēmas.”

Katrās attiecībās ir tas, ko Diaza sauc par sarkanajām zonām, tēmām vai subjektiem, kas attiecībās netiek skarti un pārkāpti otra cilvēka labā. “Šo zonu pārkāpšana var novest pie depresijas, zema pašvērtējuma un sevis noniecināšanas,” apraksta eksperte. “Tas ir toksiski jebkurām attiecībām, jo, ja tu nespēj respektēt otra cilvēka robežas, attiecības būs nestabilas.” Strīdi, kas risinās šajās zonās, nekādā gadījumā nebūs produktīvi.

Lasi vēl: Par ko gan attiecībās strīdas visbiežāk? 4 visizplatītākie pāru strīdi un to atrisinājumi

Ja ir kaut kas, par ko jums ir nesaskaņas, tā vietā, lai par to pārmestu un strīdētos, pārvērtiet to vienkāršā sarunā. Tā vietā, lai teiktu “tu nekad ar mani nepavadi laiku, viss, ko tu dari, ir satiecies ar saviem draugiem”, pamēģini teikt “kad mēs neesam kopā, tas man liek justies vientuļai. Tā vietā, lai randiņu vakars būtu vienreiz mēnesī, varbūt tas varētu būt vienu reizi nedēļā?”. Šādā veidā tu skaidri pasaki problēmu, piedāvājot arī tās atrisinājumu. Ja sarunai ir mērķis, pastāv daudz lielāka iespējamība nonākt pie kāda kompromisa.

Šādi jūs abi tiksiet sadzirdēti un iemācīsieties strīdēšanās vietā respektēt viens otru un nepārkāpt nevajadzīgas robežas. Labāka komunikācija nozīmē panākumus un arī mazāk strīdu!

Avots: huffingtonpost.com

Leave a Comment