Koka kāpnes uzkalniņā. Padomi ierīkošanā saviem spēkiem + Shēmas

Kāpņu vaigiem parasti izmanto augstvērtīgas 50 x 300 mm šķērsgriezuma koka plankas. Koksnē nedrīkst būt zaru, plaisu, cita veida bojājumu – šīm konstrukcijām jāiztur vislielākā slodze, noturot gan pašu kāpņu, gan kāpēju svaru, arī papildu slodzi, kas rodas, atsperoties pret katru pakāpienu kāpšanas laikā. Pakāpieniem arī izmanto kvalitatīvus 30–40 mm biezus kokmateriālus. Kāpņu vaigus pie balstiem stiprina ar 16 mm diametra bultskrūvēm. Optimālais kāpņu laiduma platums ir 900–1000 mm.

Lasi arī: Kā atpazīt katru Zodiaka zīmi, pēc izskata? Ārējais raksturojums!

Par piemērotāko kāpšanai uzskata 27–33 grādu leņķi. Taču par maksimāli pieļaujamo uzskata 45 grādu leņķi. Ja nogāze ir stāvāka, ieteicams apsvērt nevis vienlaidu kāpnes, kas piekļaujas nogāzes slīpumam, bet paralēlas tai, izmantojot pagriezienus un kāpņu laukumiņus.

Pakāpienu izmēram jābūt tādam, lai pārvietošanās pa kāpnēm būtu maksimāli ērta un droša, pieskaņota cilvēka auguma parametriem. Optimālais pakāpienu augstums ir no 150 līdz 180 mm. Pakāpiena platumam jābūt tādam, lai uz tā nodrošinātu pēc iespējas vairāk vietas pēdai. Piemērotākais diapazons ir no 310 līdz 270 mm. Pieredzējuši meistari uzskata, ka optimālais pakāpiena platums ir 280 mm. Šaurāki pakāpieni, īpaši kāpjot uz leju, var būt kritiena iemesls.

Lasi arī: Ja sievietei ir vismaz 9 no šīm 14 īpašībām – nekavējoties apprecieties!

Kāpņu apakšā un augšpusē vēlams izveidot laukumiņus, lai kāpšanu sākt un nobeigt varētu no droša pamata.

Avots:

Leave a Comment