Kotletes “Gomeļskis” ar kraukšķīgo kartupeļu kārtiņu! Tas tik ir kaut kas!

PAGATAVOŠANA

  1. Sāciet ar pildījuma pagatavošanu. Sēnes izvāra un tad sagriež gabalos. Sīpolus sagrieziet riņķīšos un mazliet apcepiet.                                2
  2. Rupji sarīvējiet sieru, sagrieziet dilles. Samaisiet sīpolus, sēnes, sieru un dilles, pievienojiet mazliet sāls. 3
  3. No cūkgaļas vai vistas filejas izveidojiet vidēja izmēra un biezuma karbonādes. Karbonādes apberiet ar sāli un pipariem pēc garšas, uz katras no tām pa virsu lieciet vidēji 1 ēdamkaroti iepriekš sagatavotā pildījuma. 4
  4. Karbonādes malas aplieciet ap šo pildījumu tā, lai iegūtu ovālveida kotletes.
  5. Notīriet kartupeļus un uz biezās rīves sarīvējiet. Dziļā bļodā iesities olu, darbvirsmu nosijājiet ar miltiem.
  6. Katru kotleti apviļājiet miltos, tad olā, tad rīvētajos karupeļos, kārtīgi apviļājot tos rokās, lai viss piestiprinās kā nākas. Cepiet kotletes no abām pusēm augu eļļā uzkarsētā pannā, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. 5
  7. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C un uz 15 minūtēm ielieciet tos cepties. Var to darīt arī mikroviļņu krāsnī.

Kotletes ir īsts gardums. Tās ir tik sātīgas, ka, vienu apēdot, līdz pat vakaram negribēsies ēst. Pasniegt tos var ar jebkādiem dārzeņiem, salātiem vai zaļumiem. Asuma cienītājiem šīs kotletes patiks vēl vairāk, ja pievienos sinepes vai mārrutkus.

Leave a Comment