Kraukšķīgi siera cepumiņi – jūsu ģimene un viesi tos novērtēs!

SASTĀVDAĻAS:

  • 180 g cieta siera;
  • 200 g miltu;
  •  200 g sviesta;
  • 1 ola;
  • garšvielas pēc izvēles – ķimenes, magones, sezama sēkliņas;
  • olas dzeltenums pārsmērēšanai.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

PAGATAVOŠANA

Bļodā iesijā miltus ar kaudzīti, vidū izveido bedrīti un tajā liek olu, istabas temperatūras sviestu un smalki sarīvētu sieru. Samīca mīklu, pārklāj ar plēvi un liek saldētavā uz 15 minūtēm.

Aukstu mīklu izveltnē ar rulli apmēram 5 mm biezumā, izspiež cepumus vēlamā formā. Ja formiņu nav, cepumiņus var vienkārši sagriezt ar nazi.

Cepamajā pannā liek cepamo papīru, virsū liek cepumiņus, pārsmērē ar olas dzeltenumu un pārkaisa pēc vēlmēm ar garšvielām – magonēm, ķimenēm vai sezama sēkliņām.

Cep 200 grādu karstumā apmēram 10 – 12 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

Labu apetīti!

COMMENTS

Leave a Comment