Kritiskās dienas: algomenoreju var dziedēt ar dabas līdzekļiem

Nespēks, slikta dūša, galvas reiboņi, sāpes… Daudzām sievietēm kritiskās dienas pavada tieši šādi simptomi. Ne viena vien domā, ka tas ir likumsakarīgi, taču medicīnā šīs izpausmes tiek uzskatītas par slimību, kurai ir arī savs nosaukums, – algomenoreja. Labi palīgi šajā ne tik vieglajā periodā ir ārstniecības augi.

Daudzi noteikti pamanījuši, ka dažām sievietēm garastāvoklis un pašsajūta periodiski mainās tikpat strauji kā pavasara vējš: pilnīgi normāla, sakarīga un adekvāta būtne pēkšņi pārvēršas nelīdzsvarotā fūrijā, kas var izplūst asarās par katru nieku. Tāpat daudzi būs pamanījuši, ka ne jau katru dienu sieviete izskatās vienādi labi. Un pie vainas nebūt nav tas, ka viņa slikti gulējusi vai nav paguvusi sevi savest kārtībā. Cēlonis ir pavisam cits.

Dienās, kuras mēdz saukt par kritiskajām, no pašas sievietes maz kas atkarīgs, jo visas šīs metamorfozes nosaka un regulē menstruālais cikls jeb, citiem vārdiem sakot, – hormonālie ritmi. Reizēm šajā periodā hormonālo izmaiņu rezultātā organismā uzkrājas liekais šķidrums. Turklāt kritiskajās dienās notiek izmaiņas ogļhidrātu maiņas procesos un asinīs samazinās cukura līmenis, kas izskaidro radušos apetīti.

Ko darīt kritiskajās dienās? Kā parasti pacietīgi paciest regulāro pašsajūtas pasliktināšanos? Varbūt tomēr pamēģināt kaut kā organismam palīdzēt?

Dienas kritiskajā režīmā
Nav viegls uzdevums kritiskajās dienās atjaunot garīgo un fizisko līdzsvaru. Taču ir vērts pamēģināt.
Nervu sistēmas traucējumu gadījumos palīdzēs ārstniecības augu uzlējumi – dabā ir ļoti daudz augu ar nomierinošu iedarbību. Piemēram, liepa, piparmētra, raudene, baldriāns, mātere…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment