Laba metode, kas atbrīvos izlietni no aizsērējuma

Godīgi sakot, daudziem cilvēkiem nepatīk turēt savās mājās spēcīgas ķimikālijas, it īpaši tādas uz kurām ir uzdrukāta miroņgalva un roka ar caurumu tajā.

Par to visvairāk domā jaunie vecāki, kad pa māju skraida mazs ziķeris un viņam visu gribas izpētīt. Te būs padoms, kā attīrīt savu aizdambējušos izlietni ar nekaitīgiem, ikdienišķiem pārtikas produktiem.

Lasi arī: 8 lietas, ko vīrietis noklusē

Parasti, kad cilvēku mājās izlietne aizsērē, tad pirmais, ko cilvēki dara, dodas uz veikalu pēc kādas “smagās ķīmijas”, lai tā iznīcina visu, kas ir izlietnes notekcaurulē. Bet izrādās, ka tu vari pietaupīt savu ceļu uz veikalu un atstāt naudu makā. Tev ir nepieciešami tikai 3 mājās pieejami produkti, kas var attīrīt izlietni.

1 glāze etiķa

1/2 glāze cepamās sodas

3,5 l vāroša ūdens

Lasi arī: Daugavā pie Mangaļsalas notiek lašu un taimiņu mazuļu ielaišana

Sākumā izlietnes notekcaurulē ieber cepamo sodu, tad ielej etiķi, aiztaisi notekcaurules atveri ar puļķi un atstāj uz 15 minūtēm, lai samaisījums iedarbojas. Šis ir ļoti līdzīgs tiem eksperimentiem, kurus veici skolā, ķīmijas stundās. Pēc noteiktā laika ielej vārošo ūdeni un izbaudi savas izlietnes attīrītās caurules.

Avots: idejukabata.lv

Leave a Comment