Lai saņemtu Vese***as pakalpojumus, būs jāsamaksā arī par 2019. gadu – 155 eiro

Tiem, kuri maksā sociālās apdrošināšanas iemaksas, nav jāuztraucas, jo viņi arī turpmāk saņems valsts garantēto obligāto Vese***as apdrošināšanu. Taču tiem, kuri šīs iemaksas nav veikuši, ir pēdējais laiks to sākt darīt, raksta la.lv.

Pretējā gadījumā, lai saņemtu Vese***as aprūpes pakalpojumus, ko nodrošina valsts obligātās Vese***as apdrošināšanas ietvaros, sākot no 1. septembra līdz gada beigām būs jāiemaksā brīvprātīgais maksājums 51,60 eiro jeb 1% no minimālās mēnešalgas. To paredz aizvadītajā nedēļā valdībā pieņemtie noteikumi “Kārtība, kādā veicamas un atmaksājamas Vese***as apdrošināšanas iemaksas”, kas stāsies spēkā no 1. septembra.

Šis gads ir pārejas periods, tāpēc neatkarīgi no tā, vai pieprasītā naudas summa būs vai nebūs samaksāta, Vese***as aprūpe tiks nodrošināta tāpat kā līdz šim. Bet, ja cilvēks šo maksājumu nebūs veicis, viņam savs parāds ar valsti būs jānokārto 2019. gada sākumā. Turklāt pirms Vese***as aprūpes pakalpojumu saņemšanas būs jāsamaksā ne tikai 51,60 eiro, bet arī maksājums par 2019. gadu – 3% no minimālās mēnešalgas jeb 155 eiro. 2020. gadā šī iemaksa būs 5% no minimālās algas jeb 258 eiro gadā.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment