Laikapstākļu dēļ pieaug sausās zāles ugunsgrēku skaits

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.jūnija plkst. 6.30 līdz 5.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, celms, zaru kaudze, trīs gadījumos papeļu pūkas, vadi transformatorā, deviņos gadījos sausā zāle, četros gadījumos meža zemsedze, dzīvojamās mājas ārdurvis, plaukti kravas kuģa noliktavā, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, traktors, sodrēji dūmvadā, malka pie plīts.

Vakar plkst.16.26 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur divi cilvēki uz piepūšamiem peldmatračiem bija iepūsti jūrā. Bulduru glābšanas stacijas darbiniekiem bija izdevies nogādāt cilvēkus krastā pirms VUGD ierašanās.

VUGD atgādina: esiet uzmanīgi un piesardzīgi atpūtā pie ūdens! Gādājiet par savu un bērnu drošību gan pirms atpūtas, gan tās laikā, lai patīkamie mirkļi nepārvērtos traģ**kā nelaimes gadījumā!

Leave a Comment