Laimīgi cilvēki ievēro šos 4 rituālus!

Visā pasaulē cilvēki ir atklājuši rituālus, kas ļauj cilvēkiem palikt laimīgiem. Nesen veiktie pētījumi, ko veica profesors Aleks Karops, atklāja pārsteidzošu realitāti par mūsu apziņas un zemapziņas uzvedību un tās sekām mūsu dzīvē.

Katram cilvēkam ir sava rutīna. Daži no mūsu paradumiem un rituāliem var patiešām palīdzēt mums uzlabot mūsu dzīvi, bet daži var mūs negatīvi ietekmēt.

Lasi arī: 3 sievietes, kuras ir visskaistākās pēc vīriešu domām

1. Mums jāmācās saprast, kas notiek ar mums, kad mēs jūtamies slikti un kāpēc tas notiek.

Aleks apgalvo, ka mūsu lielākais ienaidnieks ir mūsu pašu smadzenes. Visas mūsu emocijas ir īpaši aktivizētas noteiktos mūsu smadzeņu apgabalos. Apmierinātība ir spēcīgāka emocija nekā kauns, lepnums un vaina. Bet, kad mēs aktivizējam kodola atsavināšanu, kauns un vaina dominē pār mūsu lepnumu un pat gandarījumu.

Šī smadzeņu daļa tiek uzskatīta par “atlīdzības centru”. Trauksme ir cieši saistīta ar šīs smadzeņu daļas funkcijām. Tāpēc mums jāmācās kontrolēt šīs emocijas un atslābināt šo smadzeņu daļu, kā arī visu ķermeni un garu. Kā to izdarīt? – UZDODIET SEV JAUTĀJUMU, PAR KO JŪS ESAT PATEICĪGI.

Trauksmes laikos šīs domas var palīdzēt mums pārvarēt smagu stresu un paniku. Ja mēs to darām biežāk, kad mēs jūtamies saspringti un nomākti, mēs ievērojami uzlabosim mūsu veselību!

2. Mums ir jādefinē jūtas, kas mūs izjauc

Pēc neirobioloģijas zinātņu domām, ja mēs identificēsim sajūtas, kas mūs sajauc, to ietekme kļūs “maigāka”. Ir skaidrs, ka mēs nevaram pilnīgi kontrolēt savas emocijas. Vismaz mēs varam mēģināt to izdarīt, taču tas ir ļoti grūti, jo īpaši neparedzētās situācijās. Tomēr apziņas prakse palīdzēs mazināt šo emociju negatīvo ietekmi. Pētījuma dalībnieki tika aicināti aplūkot cilvēku seju attēlus, kur viņi izteica dažādas emocijas.

Dalībnieki uztvēra emocijas, vienkārši aplūkojot attēlu, kas palielināja aktivitāti amigdālē. Tomēr pēc tam, kad katrs dalībnieks noskaidroja, kādas emocijas bija cilvēku sejās, aktivitāte amigdālē atkal samazinājās. Kāpēc? Jo precīzas emocijas saprašana mazināja emociju spēju uztvert. Citiem vārdiem sakot, atzīšana, kā jūs jūtaties, palīdz pārvarēt nepareizās emocijas.

Lasi arī:Zodiaka zīmju šķiršanās iemesli

3. Mums aktīvāk jāpiedalās lēmumu pieņemšanā

Esi brīvs no šaubām. Galu galā jums vienmēr ir jāpieņem lēmumi. Agrāk vai vēlāk jums vienmēr ir jāizvēlas kāda iespēja. Trauksme par konkrēta lēmuma pieņemšanu ir pilnīgi bezjēdzīga. Jums ir jāsaprot, ka mēs bieži rūpējamies par bezjēdzīgām lietām. Lai dzīvotu veselīgāku dzīvi, mums ir jākoncentrējas uz to, kas patiešām ir svarīgs.

4. Mums jāiemācās veidot fizisku kontaktu ar cilvēkiem

Kad kāds ir emocionāli noraidīts, tas atstāj mūsu dvēselē rētu. Tāpat kā ar fiziskām sāpēm, mums arī nopietni jāieņem emocionālas sāpes. Pētījuma laikā, kad dalībnieki partneriem izmeta virtuālu bumbiņu, viņi sāka piedzīvot noraidījumu, kad virtuālais partneris pārtrauca dalīties ar bumbu ar viņiem. Dalībnieku smadzeņu izpēte parādīja, kā viņi jutās no šī atteikuma sāpēm, tā kā varēja izjust sāpes no šķeltas rokas. Tas nozīmē, ka sociālā atteikšanās mūs sāp un mūs mūžīgi nomocīs, bet pieņemšana motivē mūs attīstīties. Tas nozīmē, ka mums ir jāsaglabā pēc iespējas vairāk kontaktu ar cilvēkiem un mums ir jāuztur fizisks kontakts ar viņiem!

Avots

Leave a Comment