Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija uzsāk kampaņu par atbildīgu riepu nomaiņu

Piektdien, 13.aprīlī plkst. 11:00, “Getliņi EKO” poligonā, Kaudzīšu ielā 57, Rumbulā, Stopiņu novadā, Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija (LRAA) rīko preses konferenci.

Tās laikā iepazīstinās ar asociāciju, tās darbības mērķiem, uzdevumiem un iniciatīvām nozares sakārtošanā, ieskicēs kopējās tendences riepu apsaimniekošanā, kā arī informēs sabiedrību par riepu nomaiņas, nodošanas un uzturēšanas iespējām un sniegs praktiskus ieteikumus.

LRAA preses konferencē piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Kaspars Gerhards, VARAM pārstāvji, LRAA vadītāja Tīna Lūse, asociācijas biedru pārstāvji “Auto Starts”, “Inter Cars Latvija”, “Laneks riepas”, “Eco Baltia vide”, “Latvijas Zaļais punkts”, kā arī autosportiste, LMT Autosporta akadēmijas pārstāve Beate Klipa un autosportists Ralfs Sirmacis.

“Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija dibināta, lai veicinātu nozares sakārtošanu. Viena no akūtākajām problēmām, ko esam apņēmušies risināt, ir neskaidrie, dažādi interpretējamie riepu apsaimniekošanas noteikumi. Lai gan saskaņā ar regulējošiem noteikumiem riepu cenā tiek iekļauta to apsaimniekošanas maksa, reliatātē netiek īstenotas sistemātiskas un rūpīgas pārbaudes, lai pārliecinātos, ka apsaimniekošanas process tiešām notiek, riepas tiek savāktas un pārstrādātas atbilstoši atbildīgai attieksmei pret vidi,” skaidro LRAA vadītāja Tīna Lūse, norādot, ka rezultātā šobrīd mūsu valstī uzkrājušies jau vairāk nekā 47 tūkstoši tonnu riepu, kas rada draudus videi un cilvēkam vai daļa diemžēl jau kopā ar sadzīves atkritumiem nonākusi poligonos

Preses konferences laikā mediju pārstāvji, autoservisu pārstāvji un auto žurnālisti tiks informēti par LRAA kampaņu “10 konteineri – 10 Latvijas poligonos”, kuras ietvaros tās biedri Latvijas atkritumu apsaimniekošanas poligonos izvietos 10 konteinerus, lai iedzīvotāji bez maksas varētu nodot nolietotās riepas. Savukārt LRAA biedri izskaidros riepu protektoru novērtēšanas iespējas, parādīs piemērus, kā var protektoru dziļumu izvērtēt mājas apstākļos un uzsvērs iemeslus, kāpēc riepas jānodod atbilstošos konteineros.

Riepu drošības aspektu ar praktiskām demonstrācijām uzsvērs arī autosportisti Beate Klipa un Ralfs Sirmacis, skaidrojot riepu kvalitātes nozīmību, izmēģinot protektoru mērīšanu savām riepām un simboliski ievietojot vecās riepas konteinerā.

Lūdzam dalību preses konferencē apstiprināt, rakstot [email protected] vai zvanot +371 20003328.
Par Latvijas riepu apsaimniekošanas asociāciju (LRAA)

Latvijas riepu apsaimniekošanas asociācija (LRAA) ir dibināta 2018. gada 27. martā un apvieno vadošos riepu realizācijas un apsaimniekošanas uzņēmumus. LRAA misija ir radīt ilgstpējīgu riepu apsaimniekošanas un pārstrādes sistēmu Latvijā, veidojot uzticamu, atbildīgu un uz ilgtermiņu vērstu nozares praksi, ko pozitīvi vērtē iedzīvotāji un vidi uzraugošas institūcijas.

Leave a Comment