Līdzsvaro sevi: Iņ un jaņ ēdieni labākai Vese***ai

 

Šis koncepts attiecas arī uz pārtiku. Ēdot vairāk iņ vai jaņ ēdienu, tu vari līdzsvarot ķīmisko elementu attiecības savā ķermenī un iegūt noturīgu veselību. Kāpēc ir svarīgi šīs enerģijas līdzsvarot? Ja tavā ķermenī ir par daudz iņ, tu visticamāk sāksi biežāk justies nosalis, noguris un nomākts. Tava vielmaiņa palēnināsies. Pārāk daudz jaņ un tevi sāks nomākt karstuma viļņi, nemiers un pārmērīgs uzbudinājums. Ja jūti sevī pārāk daudz iņ enerģijas, sāc lietot vairāk jaņ ēdienu, un otrādi. 

Iņ ēdieni

Iņ ēdieniem piemīt atsvaidzinošas un mitrinošas īpašības. Lieliska izvēle ir svaigi salāti, zaļo lapu dārzeņi, piemēram, spināti un ūdenskreses. Iņ ēdieni ir arī avokado, kabači, gurķi, melones, bumbieri un suši. Arī ūdenī ir daudz iņ enerģijas.

Kad šaubies, kādu ēdienu izvēlēties, vienkārši iedomājies produktus, kas saistās ar ūdeņainumu, mitrumu un vēsumu. Nozīme ir arī garšai – saldi ēdieni satur vairāk iņ.

Jaņ ēdieni

Pretēji iņ produktiem, jaņ ēdieni sasilda ķermeni. Tie parasti satur daudz olbaltumvielu un ir sātīgi. Lieliskas jaņ maltītes var pagatavot no sakņu dārzeņiem, diedzētiem graudiem, griķiem, auzām un kvinojas.

Vēl viena jaņ ēdienu īpašība ir sāls saturs. Jo sālītāks ēdiens, jo vairāk jaņ enerģijas tas satur.

Avots: 

logo21

Leave a Comment