Lielākā brokastu kļūda, kuru tu noteikti pieļauj; Ja to nepieļausi, tava pašsajūta garantēti uzlabosies

The-Little-Chef-Olympic-Breakfast-1024x490

Tu jau zini, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize un, ja kaut ko no rīta neieliksi puncī, tas jau pēc dažām stundām sāks kurkstēt.

Bet ne viss, ko tu ēd brokastīs, var dot tev pietiekamu enerģijas devu visai dienai. 

Pat tad, ja brokastīs ēd kaut ko it kā veselīgu, piemēram, avokado maizītes, augļus vai dārzeņus, tas, visticamāk, nedos tev visu nepieciešamo enerģiju. 

Neskatoties ne uz ko, tavai brokastu šķīvja pusei jāsastāv no augļiem un dārzeņiem, ceturtdaļai pilngraudu produktu un ceturtdaļai proteīna. Visvairāk cilvēku aizmirst par proteīna rīta devu, bet tā ir tā, kurai būtu jāpievērš lielākā uzmanība.

Proteīns ne tikai dod tev vajadzīgo degvielu, lai tu varētu vispār iziet ārā no mājas, tas dara daudz vairāk. Ja no rīta uzņem ogļhidrātus, tavs metabolisms ir izslēdzies uz visu dienu. Tas, cik tu esi izsalcis, balstās uz divām lietām: cik daudz tu esi apēdis un ko tu esi apēdis. Ja no rīta neuzņemsi proteīnu, pusdienu laikā jutīsies rijīgs, un tādā situācijā tu ēd to, kas pagadās.

Un vēl kas – tavs organisms spēj izmantot tikai 30 gramus proteīna vienā ēdienreizē, tādēļ, ja no rīta neuzņemsi pietiekamu daudzumu, dienas laikā uzņemtais proteīns būs grūtāk izmantojams. 

Vari brokastīs apēst olas ar sieru un kādu augli – ar to būs pietiekami. Vislabāk proteīnu ir uzņemt no dzīvniekiem – vista, liellopu gaļa, olas, piens, siers, jogurts. Tomēr apsver arī uzņemt proteīnu no augu bāzes produktiem – pupiņas, rieksti un sēklas. 

Avots:

zeltene_logo_v1

Leave a Comment