Lietas, no kurām Tev nekavējoties vajadzētu atbrīvot guļamistabu; īpaši #10

 

#1 Spilveni, kas nesaglabā elastību

Kā uzzināt, ka spilvens jau nokalpojis savu mūžu? Saloki to uz pusēm un, ja spilvens neatlokās, tad no tā jau labu laiku iepriekš bija jāatbrīvojas. Izmet to un iegādājies jaunu, tava miega kvalitāte noteikti uzlabosies!

#2 Atkritumi

Tava mamma zināja, ka istaba jāuzkopj regulāri – nekārtība var novest pie trauksmainības un slikta miega, tādēļ tiec vaļā no vecajiem niekiem, nevajadzīgajiem papīriem un nederīgajiem sīkumiem.

#3 Izlasītās grāmatas

Protams, dažas grāmatas cietajos vākos ir lielisks sarunu veicinātājs, tomēr tava guļamistaba noteikti nav tā vieta, kurā parasti uzturas viesi, tā kā pēc grāmatas izlasīšanas labāk nodod to kādam draugam, nevis atstāj mētājamies uz naktsgaldiņa!

#4 Drēbes, kuras Tu nekad nevelc

Atzīsties: Tev nav vajadzīgas 10 melnas kleitas. Tā vietā, lai ļautu apģērbiem aizņemt skapī visu brīvo vietu, izņem tos apģērba gabalus, kurus nekad nenēsā, un ziedo kādam, kuram nav skaistas melnas kleitas.

#5 Vecā kosmētika

Londonas Metropolitēna Universitāte testēja produktus, kuriem beidzies uzglabāšanas termiņš un atklāja tajos kaitīgas baktērijas – tas ir vēl viens iemesls, kādēļ vajadzētu atbrīvoties no vecās kosmētikas uzreiz pēc tās derīguma termiņa beigām.

 

Lasi vēl: Ko par Tevi stāsta tas, kādā krāsā ir Tava guļamistaba

#6 Vecās tehnoloģijas

Piemēram, 10 gadus atpakaļ lietotais mobilais telefons, novecojušais klēpja dators, nestrādājošais modinātājpulkstenis utml. Ja Tu šobrīd neizmanto nevienu no šīm lietām, tās tikai krāj liekus putekļus un aizņem vietu.

#7 Pārbāztais veļas grozs

Nav nekā tāda, kas dzīvei piešķir tik daudz stresa kā pārpildīts veļas groza, tādēļ vajadzētu veļas grozu turēt vannasistabā, veļas mazgāšanas pieliekamajā telpā vai vismaz iebūvētajā skapī.

#8 Mīļie mājdzīvnieki

Šajā gadījumā viņu priekšā vienkārši jāaizver durvis. Kādēļ? Tādēļ, ka kādā pētījumā 30% dalībnieku, kuri gulēja ar mājdzīvnieku tika pamodināti nakts laikā, 63% pasliktinājās miega kvalitāte un 5% apgalvoja, ka viņiem grūtības sagādāja aizmigšana.

#9 Neizlasīto žurnālu kaudzes

Jā, jā, Tu tos glabā, lai izlasītu vēlāk, kad būs vairāk brīva laikam, tomēr pastāv maza iespēja, ka izlasīsi iepriekšējos numurus pirms Tavā pastkastītē nonāks jaunais izdevums.

#10 Mobilais tālrunis

Trīs iemesli, kādēļ mobilajam telefonam nebūtu jāatrodas guļamistabā: tas ir netīrāks par tualetes podu, tas neļauj aizmigt un tas pakļauj tevi radiācijas starojuma ietekmei. Ak vai!

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Lauku vecis</cite>

    Pazīstu ļoti ģeniālus cilvēkus zinātnē, mūzikā,kuri guļ nelielā dzīvoklī, kur pilns ar grāmatām un nodzīvoja līdz 93 g. Mans radinieks- ripša – rapša ieviesēja Latvijā~! Valfrīds Upmanis.
    Katru rītu izdzēra 1 ēdamkaroti rapša eļļu.

Leave a Comment