lietas par kurām kļūdās visi saistībā ar laulībām

Puse no visām laulībām beidzas ar šķiršanos

Met monētu: Raksts, tu šķirsies. Cipars, ka nē. Izklausās diezgan traki, ja? Par laimi, tā nav tīra patiesība. 50/50 statistika nāk no 1970 gadiem, posma, kad toka legalizēta šķiršanās un cilvēki sāka precēties pa labi un pa kreisi. 80 gadu vidū, šķiršanās saniedz 66%, saka Terijs Urbuks (Terri Orbuch), pētniecības profesors Mičiganas universitātē sociālo pētījumu institūtā un autors grāmatai „5 vienkārši soļi, lai no labas laulības izveidotu izcilu” („5 Simple Steps to Take Your Marrige From Good to Great”). Un tagad tas ir daudz zemāks. Saskaņā ar 2009. gada statistiku ASV Census Bureau, 30,8% no visām laulībām tika šķirtas un pētījumi rāda ka 2011, just 3.6 cilvēki tika šķirti 1000 pieaugušo vidū.

Laimīgi pāri nestrīdās

„Izvairīšanās no konfliktiem liecina, ka nevēlies saskarties ar nozīmīgām lietām,” saka Urbuks, kurš ir pētījis 350 pārus 28 gadus un atklāja, ka, jā, laimīgi pāri strīdās. Un vēl kas, pētījumu Tenesī universitātē parādijā, ka pāri, kuri saprata, ka strīdi būs neizbēgami, bija laimīgāki ilgāku laiku. „Kas padara laimīgu laulību atšķirīgu no nelaimīga ir tas, ka pāri iemācās tikt galā ar konfliktiem un argumentiem veselīgā, produktīvā veidā,” saka Urbuks.

Pāri, kuriem ir bērni ir laimīgāki par tiem, kuriem bērnu nav

Žēl, ka man tas jāsaka, bet tas ir pilnīgi pretēji. Lielbritānijā Open universitātē atklāja, ka precēti pāri bez bērniem ir laimīgāki savās attiecībās un apmierinātāki ar savu partneri kā tie, kuri jau ir vecāki. „Laimes noliegšana ne vienmēr nozīmē, ka laulātie viens otru mazāk mīl,” saka Urbuks. „Tas tikai nozīmē, ka vairāk atbildības un noteikumu (laulāto, partneru, darbinieku, priekšnieku, studentu, brīvprātīgo, u.c.), jo mazāk laika un enerģijas spēj dot viņiem, jo nelaimīgāsks esi savā lomā.”

Precētu pāru mīlasdzīve ir galīgi garām

Pētījumi no Seksuālās Vese***as centra Indianas univesitātē parāda, ka precētām sievietēm ir vairāk seksa kā tām, kuras ir tikai attiecībās. Lai gan, labai seksa dzīvei vajag vairāk par biežu seksu. Par laimi, pētījumi Pensilvānijas štatā arī rāda, ka mīlestība un saistības padara seksu fiziski labāku sievietēm. Laulības!

Ja pirms laulībām dzīvojat kopā, ir lielākas iespējas šķirties

2014. gadā pēc 7000 pāru pētīšanas, zinātnieki no Ziemeļkarolīnas universitātes Grīnsboro atklāja, ka neskatoties uz to vai pāri ir teikuši „jā” viens otram pirms ievākšanās kopā īsti neliecina par laulības iziršanu. Tas ir vecums, kurš iejaucas, nevis gredzens. Īstenībā, zinātnieki atklāja, ka pāri, kuri apņēmās – vai nu kopdzīvei vai laulībām – 18 gadu vecumā 60% nonāca pie šķiršanās. Tie, kuri pagaidīja līdz 23 gadu vecumam, ar šķiršanos saskārās 30% gadījumu.

Ja tiešām mīli laulāto partneri, kaisle nekad nezūd

„Kaisli darbina jauna pieredze un noslēpumainība,” saka Urbuks, kurš piebilst, ka liesmas sāk dzist jau pēc 12 līdz 16 mēnešiem. „Kaisle samazinās pēc laika, bet to aizvieto cita veida mīlestība, kuru saista ar ilgu un laimīgu laulību.”

 

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment