Lūk, kādas ir zaļās tējas ēnas puses – esi piesardzīgs!

Neraugoties uz to, ka zaļā tēja ir ļoti veselīga, tai ir arī ēnas puse – proti, tā samazina dažu zāļu efektivitāti, tāpēc jābūt īpaši piesardzīgiem!

Daudzi izvēlas zaļo tēju kā veselīgu alternatīvu rīta kafijai. Šīs tējas cienītāji zina, ka tā palēnina prostatas vēža progresu, pasargā no gripas, mazina stresu un nogurumu, samazina holesterīna līmeni, pasargā no sirds slimībām, kā arī veicina svara zaudēšanu un paātrina tauku dedzināšanas procesu, tomēr zinātnieki ir nākuši klajā arī ar kādu negatīvu īpašību – dzerot zaļo tēju, samazinās efektivitāte zālēm pret hipertensiju jeb paaugstinātu As**sspiedienu.

Zaļā tēja satur tanīnus, kas kavē dzelzs uzsūkšanos no augļiem un dārzeņiem, tāpēc, lai no tā izvairītos, ieteicams dzert šo tēju kopā ar citronu (C vitamīnu).

3_green-tea-with-stevia-and-lemon

Zaļo tēju nevajadzētu dzert kopā ar dažādiem medikamentiem, jo tā satur kofeīnu. Lai noskaidrotu, vai tas ietekmē arī Tavu terapiju, noteikti izlasi zāļu lietošanas instrukciju vai konsultējies ar ārstu, it īpaši, ja Tev ir ievērojama Sli**bas vēsture.

 

Leave a Comment