Lūk, kas notiek ar tavu ķermeni 10 stundas pēc nagu lakas uzklāšanas!

Pētījums fokusējās uz 20 sievietēm, kuras regulāri krāso nagus ar populārākajiem nagu laku brendiem. Testi pierādīja, ka visas pētījumā iekļautās nagu lakas satur trifenilfosfātu pat 10 stundas pēc to uzklāšanas.

Ir veikts arī kāds cits pētījums, kurā pārbaudīja citas 10 populāras nagu lakas – šajā pētījumā tika atklāts, ka 8 no 10 nagu lakām satur trifenilfosfātu, un divās no astoņām nagu lakām šīs vielas klātbūtne uz etiķetes nemaz nebija minēta. Tā kā šī viela atstāj negatīvu ietekmi uz endokrīno sistēmu, šāda situācija nav pieļaujama.

Kas tad īsti ir trifenilfosfāts (TF)?

TF ir ķīmisks savienojums, kas ir spējīgs “izjaukt” tavu endokrīno sistēmu un hormonus, kā arī ietekmēt metabolisma procesus un reproduktīvo sistēmu. Šī viela ir īpaši kaitīga sievietēm, kuras nagu laku krāso regulāri – tādā veidā viņas ļauj TF iekļūt organismā, kur tas lēnām visu iznīcina.

Lasi vēl: Lūk, ko par tavu personību atklāj tavas nagu lakas krāsa

TF ir spēcīgs neirotoksīns un alergēns, kas var pamatīgi pabojāt tavu veselību, bet nagu lakas satur arī citas Vese***ai kaitīgas vielas:

Toluols

Toluols var kavēt normālu bērna attīstību, kā arī izraisīt ādas infekcijas.

Formaldehīds

Šī viela ir kancerogēna – tā spēj šķīst gan ūdenī, gan gaisā. Tā iedarbība var izraisīt infekciju, elpas trūkumu un astmu – īpaši kaitīga tā ir cilvēkiem, kuri slimo ar hroniskām slimībām.

Nākamreiz, kad vēlēsies uzklāt nagu laku, padomā, vai tas tev tiešām ir vajadzīgs. Vari izmantot citas alternatīvas, kā, piemēram, Honeybee Gardens, Acquarella, SpaRitual nagu lakas.

Šeit ir minētas gan vegānas, gan uz ūdens bāzes balstītas nagu lakas.

Avots: ourhealthyhouse.com

Leave a Comment