Māksliniece atgādina, kādos stereotipos nākas dzīvot sievietēm

Džordana Hanza, 24 gadus vecā vizāžiste, ir jauna un pārliecināta sieviete ar balsi. Savā video viņa mēģina sabiedrībai atgādināt par to, ka mēs visi esam kas vairāk, kā tikai vispārējie pieņēmumi par to, kā “būtu jābūt un kā būtu jāizskatās”.

Viņa lūdz cilvēkiem aizirst stereotipus, kurus mēģina pielīdzināt un uzspiest visa veida sievietēm un jaunām meitenēm, kurām tiek “skalotas smadzenes” jau no pašiem pirmsākumiem.

Džordanas ziņojums video ir patiess un dažiem varētu šķists skarbs, bet viņa nav gatava atvainoties par savu viedokli.

Video viņa saka: “Kā tu uzdrošinies man teikt, kādai man ir jābūt, kas ir labi un kas- slikti. Pie velna kasti, kurā mūs cenšas iebāzt! Esi tas, kas tu vēlies būt un lepojies ar to!”

Viņa stāsta, kā sievietes ar citādu viedokli,  pašapziņu un tādas, kuras spēj sevi aizstāvēt tiek sauktas par “maitām”. Kad sieviete ir emocionāla un parāda savas emocijas caur asarām, tad automātiski viņa tiek uzskatīta par vārguli un nožēlojamu. Ja sieviete ir apveltīta ar lielākām auguma aprisēm, tad viņa tiek uzskatīta par slinku, jo kādēļ gan viņa gribētu būt tāda, ja vīriešiem tas nešķiet pievilcīgi?

Mēs katru dienu medijos redzam As**is, bet sievietes tiek uzskatītas par netīrām un pretīgām, kad viņām ir mēnešreizes, kas ir dabiska un neatņemama sievietes sastāvdaļa. Ja sieviete lieto kosmētiku, tad tas tiek darīts tikai, tādēļ ka ir velēšanās savaldzināt kādu vīrieti, nevis, tādēļ ka sievietei patiktu uzklāšanas process un sava veida māksla.

Agresīvas un muskuļotas sievietes tiek uzskatītas par neglītām, jo tas nav sievišķīgi un tādas sievietes nav smalkas.

“Tu biji pārāk piedzērusies un tev nevajadzēja tā ģērbties. Tu pati uz to uzprasījies!” to vien var dzirdēt, kad kāds vīrietis ir uzmācies sievietei pret viņas pašas gribu.

Sievietes, kurām patīk sekss tiek uzskatītas par palaistuvēm, bet tās, kuras grib pagaidīt tiek sauktas par svētulēm. Kad sieviete atļaujas lamāties, tas ir nepiedodami, jo tā dāmas nerunā. Ja sievietei ir emocionālā bagāža, depresija, nemiers, rētas, tad tā tiek uzskatīta par neko vairāk kā bojātiem labumiem.

“Šie ir tie stereotipi, kuri grauj sieviešu pašapziņu un neļauj dzīvot mierā ar sevi. Es saku, ka mums tas viss ir jāsūta pie velna!” aicinot tā darīt arī citas sievietes, saka Džordana.

Avots: i100.independent.co.uk

Leave a Comment