Pagatavošana
Sākam visu gatavot no cepumiem. Salauziet cepumus mazos gabaliņos. Blenders šajā gadījumā nederēs, jo tas cepumus sablenderēs pulverī. Cepumus var iemainīt ar kukurūzas pārslām.
Pēc tam sagatavo trauku desertam. Vislabāk derēs stikla trauks – glāze.
Visi cepumi jāsadala 3 vienādās daļās un visu salikt glāzēs, tā būs pirmā deserta kārta. Cepumi aizņems 1/6 no visa deserta masas.
Nākamā kārta ir putukrējums.
Atsevišķā traukā ielejam 200 ml saldā krējuma un pievieno cukuru vai pūdercukuru.
Ar miksera palīdzību visu sakul tādā masā, lai paceļot trauku otrādi putukrējums nelīst ārā, šis process aizņems 5 minūtes.
Uzklāj virsū cepumiem putukrējumu, tā lai tie visi būtu apklāti.
Pēc tam liekam virsū avenes. Ņemiet vērā avenēm jābūt sausām, savādāk tās sulos un sabojās visu desertu.
Pēc tam uzklājam atkal putukrējumu pa virsu avenēm. Un tad beigās uzliekam dažas avenes pa virsu. Un greznojam ar piparmētra lapiņu un uzberam pūdercukuru.
Lasi arī: Vienkāršs kā 5 kapeikas, garda biezpiena deserta recepte
Labu apetīti!