Mājās cepta maize ar olīvām. Aromātiski, gardi un vienkārši!

Pagatavošana

1. Ūdeni sasilda līdz 30 grādiem. Mazā bļodiņā liek raugu un cukuru, pārlej ar 3 ēdamkarotēm silta ūdens. Samaisa un atstāj uzrūgt 15 minūtes.

2. Sīpolu notīra un sagriež plānos gredzenos. Pannā sakarsē eļļu un sīpolu 5-7 minūtes apcep uz vidējas uguns, ik pa brīdim samaisot, kamēr tas kļūst zeltaini brūns.

3. Olīvas liek uz dēlīša un viegli pieplacina ar naža plakano pusi. Olīvas sānos iesprāgs, un varēs viegli izņemt kauliņus. Ja vēlas, olīvas sagriež 2-3 daļās. Sakapā pētersīļus.

4. Bļodā iesijā miltus. Miltos izveido padziļinājumu, tajā ielej raugu un atlikušo ūdeni, ar rokām vai dakšiņu sāk iejaukt mīklu. Maisa pa apli, visu laiku uz vienu pusi, ņemot miltus no “krātera” sieniņām. Kad gandrīz visi milti ir iemaisīti, pievieno sāli, apcepto sīpolu, pētersīļus un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Turpina maisīt un maisa tik ilgi, kamēr tā kļūst viendabīga un elastīga – aptuveni 10 minūtes.

5. Saveļ mīklu bumbā. Bļodā ielej nedaudz eļļas, liek mīklas bumbu, paviļā, lai visa mīkla pārklātos ar plānu eļļas kārtiņu. Pārsedz bļodu ar pārtikas plēvi un liek uz 1 stundu siltā vietā, kamēr mīklas apjoms dubultojas.

6. No uzrūgušās mīklas veido klaipiņu vai kukulīti, malās nolokot uz leju. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, pārklāj ar audekla salveti un atstāj pacelties vēl 40 minūtes.

7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ar asu nazi maizē iegriež rieviņas. Cep 35-40 minūtes. Gatavo maizi liek uz restītēm, pārklāj ar audekla salveti un atdzesē.

 

Avots: aLA

Leave a Comment