Mājās pagatavojamas vannas tievētājām

 Vispārējie noteikumi. 

– Tievēšanas vannas pārsvarā izmato sēdus stāvokli, ķermenis atrodas puslīdz ūdenī.

– Pie sirdsdarbības traucējumiem vai kāda diskomforta vannošanās aptur.

– Nedrīkst ēst stundu pirms vannošanās procesa, kā arī stundu pēc.

– Tievēšanas vannas un jebkādas citas vannas, nelieto slimošanas laikā vai kritiskajās dienas.

Der atcerēties, ka lietot tievēšanas vannas drīkst tikai absolūti veselīgiem cilvēkiem, kas nesirgst ar sirds – As**svadu saslimšanām. Pie hroniskām slimībām ieteicams konsultēties ar savu ģimenes ārstu.

Eksistē efektīvs 12 dienu tievēšanas vannu kurss, kuru ieteicams lietot noteiktā secībā. Pēc 3 – dienu atpūtas režīma var lietot atkārtoti. Tievēšanas vannas var lietot tādā secībā:

1 – Sinepju vanna;

2 – Kleopatras vanna;

3 – Sodas vanna;

4 – Vanna Holivudas gaumē;

5 – Kaļķa vanna;

6 – Kliju vanna;

7 – Zalmanova terpentīna vanna;

8 – Skuju vanna;

9 – ”Spāņu apmetņa’’ ietīšanās;

10 – Vitamīnu vanna;

11 – Kleopatras vanna;

12 – Franču kurtizāņu ietīšanās.

Sinepju tievēšanas vanna

Sagatavojiet dziļu bļodu. Siltā ūdenī vajag cītīgi iemaisīt aptuveni vienu glāzi sinepes, kad masa kļūst viendabīga, tad bļodas saturu pievienot sagatavotājā siltajā vannā. Sinepju vannas lietošanas laiks līdz 10 minūtēm. Pēc tam ieejiet siltā dušā, lai noskalotu sinepes no ķermeņa, un tad aptuveni 30 minūtes paguliet gultā zem siltas segas.

Kleopatras tievēšanas vanna

Uz 1l vārīta piena vajag izšķīdināt aptuveni 100 gr medu. Kamēr piens ar medu atziest, masējiet ķermeni, rokas, kājas, un kaklu ar apļa veida kustībām. Masāžai izmantojiet sajaukumu no 150 gr skābā krējuma, un 150 gr sāls. Pēc 15-20 min, nomazgājiet šo masu no ķermeņa dušā. Piepildiet vannu ar siltu ūdeni, un pievienojiet ūdenim agrāk sagatavoto medus ar piena maisījumu. Šo vannu lieto aptuveni 20-25 min. Šī procedūra lieliski tonizē un savelk ādu.

Sodas tievēšanas vanna

Ņemiet 200 gr dzeramā sodas un 300 gr pārtikas sāli, sajauciet šīs sastāvdaļas, un tad ieberiet vannā ar siltu ūdeni. Sodas tievēšanas vannu jālieto ne ilgāk kā 10 min. Nedrīkst ēst un dzert divas stundas pirms vannošanās un divas stundas pēc šīs procedūras. Pēc sodas vannas apgulieties gultā zem segas uz 40 min. 

Vanna Holivudas gaumē

Sakuliet pus glāzi maigu šampūnu (var arī paņemt dušas gēlu jūtīgai ādai), 1 olu un 1 tējk vanilīna. Iegūtās putas lēni jāielej vannā kopā ar ūdens strūklu. Izmantot vannu Holivudas gaumē nepieciešams aptuveni pusstundu.

Kaļķu vanna

Kaļķu putekļus vajag aplaistīt ar verdošo ūdeni un nostādināt aptuveni 40 min, tad pievienojiet vannā. Šādi vannoties drīkst ne ilgāk par 20 min.

Kliju tievēšanas vanna

1 kg kliju uzvārīt 2 litros piena un pievienot 1 ēdamkaroti medus. Ielejiet iegūto sajaukumu vannā. Vanna no klijām skaitās par vienu no labākām vannām, labi atsvaidzina un savelk ādu. Šo vannu lieto ne ilgāk par pusstundu.

Terpentīna tievēšanas vanna

Terpentīna vanna, lielā mērā palielina ādas elastīgumu pēc pirmās lietošanas reizes, šīs vannas gatavo balstoties uz recepti uz aptiekās nopērkamās emulsijas receptes. Jāseko instrukcijām un jāņem vērā As**sspiediens. Cilvēkiem ar paaugstinātu As**sspiedienu ir rekomendētas vannas, kuras balstītas uz dzeltena terpentīna bāzes, bet baltais terpentīns noderēs tiem cilvēkiem, kuriem ir normāls vai pat pazemināts As**sspiediens. Stiprina imunitāti.

Tonizējoša skuju vanna
Skuju vannas sagatavošanai nepieciešams izšķīdināt ūdenī 50-70 gab. skujas pulvera veidā vai izmantot skuju ekstraktu (aptiekā var iegadāties). Šo vannu lieto aptuveni 15-20 min.

Spāņu apmetnis

Lai šo ietīšanas procedūru varētu izpildīt mājas apstākļos tievēšanas vannu kursa laikā jāuzšuj kokvilnas kreklu. Garo vienkārša piegriezuma kreklu ar garām un plātām piedurknēm. Sākt aptīšanas procedūru var tikai tad ja zarnas būs iztukšotas. Uzvārīt liepziedus 2 ēdamkarotes ar vienu litru verdoša ūdens, novārījumam jāpastāv aptuveni stundu. Iemērciet kreklu „apmetni” novārījumā uz 10 min, izgrieziet lieko šķidrumu un uzvelciet. Jāuzvelk papildus halātu, un satinieties vairākās vilnas segās. Tādā siltumā jāpavada pēc iespējams ilgāku laiku, bet ne vairāk par 2 stundām.

Vitamīnu vanna

Šī ir tonizējoša un patīkama vanna. Siltā vannas ūdenī pievienot 1l sulas vislabāk apelsīnu. Šīs vannas lietošanas ilgums nav noteikts, tas ir atkarīgs no ūdens atdzišanas stadijas, jūs varat pievienot karsto ūdeni. Esiet uzmanīgi iespējama viegla alerģiska reakcija, kas var izpausties kā kairinājums, āda ūdenī nedaudz niezēs, šādā gadījumā pārtrauciet vannošanos.

Franču kurtizāņu ietīšanās procedūra

Šis aptīšanās process prasīs no jums īpašu koncentrēšanos šajā dienā. Šajā dienā nedrīkst ne ēst, ne dzert, tiek veikta zarnu tīrīšana ar klizmas palīdzību vai caureju zālēm. Pirms ietīšanās procesa izdzeriet ar salmiņu 6 glāzes ar karstu citronūdeni. Katru nākamo glāzi pusstundu pēc iepriekšējās glāzes. Ja jūs ciešat no kādas gastrointestinālas Sli**bas, tad citrona vieta uz 1 glāzi atšķaidīt 1 tējkaroti ābola etiķa vai dzert tikai tīru kārstu ūdeni. Kokvilnas garo kreklu kas tika pielietots iepriekšējā ietīšanas reizē vai vienkāršu palagu samērcēt šādā šķīdumā 1:1 ūdens un ābola etiķis. Ietinieties šajā audumā. Tad sausā segā vai halāta, un uzmetiet sev pa virsu vēl dažas segas. Izturēt ietīšanu vēlams 1,5 – 2 stundas . Neko nedzeriet, bet varat paskalot sev muti. No visa šī vannu kursa šī diena ir visefektīvākā, nākošajā dienā pēc šīs dienas svars var samazināties līdz 5 kilogramiem.

Tievēšanas vannu kurss sastāv no 12 dienām. Šīs procedūras dod jaunības efektu, kalpo kā brīnišķīgs tonuss visam organismam, dod ādai elastību, uzlabo un normalizē vielmaiņu.

Leave a Comment