Mājas receptes jūsu matiem

Skaisti veselīgi mati ir dabisks ornaments jebkurai sievietei. Varat vilkt ļoti pieticīgu kleitu, bet, ja tajā pašā laikā jūsu mati spīdēs saulē un skaisti plandīsies vēja brīzē, daži cilvēki nepievērš uzmanību jūsu drēbēm vispār – jūs izskatāties kā par miljonu, pat bez dimantiem!

Rūpējieties par matiem, un tie ne tikai kalpo kā dekors, bet arī uzsvērs jūsu personību.

Mazgājam galvu pēc tautas receptēm

Kā mēs mazgājam galvu? Parasti mēs izmantojam šampūnu un balzamu, ko izskalo. Bet izrādās, ka ir daudz vienkāršu tautas līdzekļu matu kopšanai.

Lasīt arī: Kas notiktu, ja mēs uzspridzinātu Mēnesi?

  • Maize. Rudzu maizes gabals iemērkts karstā ūdenī, lai iegūtu šķidru masu. Šo putru ieberzē matos un gaidiet 5-10 minūtes. Rūpīgi izskalojiet matus ar ūdeni.
  • Olu dzeltenums. Iemasējiet olas dzeltenumu nedaudz mitros matus, pēc 3 -5 minūtēm izskalojiet. Kārtīgi izmazgājiet matus ar ūdeni.
  • Kefīrs. Kārtīgi samitriniet matus ar kefīru (rūgušpiens, skābs piens), pārklājiet ar polietilēnu, un ietiniet frotē dvielī. Pēc pusstundas mazgājiet matus ar siltu ūdeni un skalojiet ar ūdeni, kas paskābināt ar citronu sulu vai etiķa šķīdumu (1 ēdamkarote etiķa uz 2 litriem ūdens).
  • Sinepes. 1 ēd.k. sinepes, kas atšķaidīta ar 2 litriem silta ūdens, izskalojiet ar šo matu infūziju.
  • Nātres. Aplejiet 1 ēd.k. sausu nātru ar 1 litru ūdens, pievienojiet 2 ēd.k. etiķskābes. 30 minūtes vāriet maisījumu uz lēnas uguns, nostādiniet. Uz bļodas ar ūdeni pievieno 1-2 tases iegūto novārījumu un mazgājiet matus.

Austrumu receptes

Mēs piedāvājam jaunu neparastu matu kopšanas recepti. Tas ir balstīts uz bagātīgo Austrumu sieviešu pieredzi, kas vienmēr atšķīrās ar greznām frizūrām.

Lasīt arī: Latvijā trūkst izpratnes par bērnu līdzdalību

Jums būs nepieciešamas: rozīnes, 1 tējk. augu eļļas, 1 olu dzeltenums, 1 tējkarote. medus, 0,5 tējk. sāls Ieberiet nedaudz rozīņu 0,5 litrus ūdens un vāriet 15 minūtes, tad ļauj tam pastāvēt 2 stundas. Rozīnes izņem, sasmalcina un pievieno pārējās sastāvdaļas. Iegūto putru nedaudz atšķaida ar ūdeni, kurā tika pagatavoti rozīnes. Līdzekli vajadzētu uzklāt uz matiem 1-1,5 stundas vienu reizi nedēļā pusotra mēneša laikā.

Ja jūs vēlaties ātri ataudzēt matus un dot viņiem neticamu apjomu un spožumu, tad tā ir jūsu recepte!

Sagatavot 1 ēdamkaroti želatīna, 3 ēd.k. silta ūdens, 1 tējkarote šampūna. Želatīnu, kas atšķaidīts ar ūdeni, labi samaisa, lai nebūtu gabaliņu, ļaujiet pastāvēt. Kad želatīns uzbriest, samaisiet ar šampūnu. Uzklājiet masku uz matiem, pārklājiet ar polietilēnu. Turiet 20-30 minūtes, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni.

Piešķirsim matiem apjomu

Daudzas sievietes pārdzīvo, jo viņām ir pārāk plāni vai šķidri mati, kas, pieguļ galvai. Nepalīdz pat šampūni, solot dot matiem pareizo apjomu un kuplumu.

Bet tāpēc, nevajag saskumt, tas nav tā vērts, tas nav defekts, bet gan iedzimta matu īpašība. Ja jums nepatīk katru dienu ņemties ap savu galvu ar visu veidu lakām, želejām un vaskiem vai tērēt naudu, pamēģiniet iegūt frizūras apjomu, izmantojot amerikāņu stilista Roberta Vinslova ieteiktās metodes.

  • Ja jums ir gari, taisni un plāni mati, sasieniet uz nakti pēc mazgāšanas zirgastē. Pēc gumijas noņemšanas, jūs redzēsiet, ka matu saknes ir pacēlušās. Mati visu dienu saglabāsies formā. Ja rodas šaubas, pažāvējiet tos ar matu žāvētāju, pirms tos sasieniet astē, un pēc tam vairākas reizes, appūtiet ar karstu gaisu.
  • Ja jūs joprojām izmantojat kondicionēšanas vai citus līdzekļus, lai palielinātu apjomu matiem, atcerieties šādus padomus: ja izmanto kondicionieri, lieciet to tikai uz matu galiem, lai sastāvs nenoslogo saknes; gēls vai putas, lai radītu apjomu, gluži pretēji, ir jānovieto uz matu saknēm.
  • Lai mati būtu cirtaini no rīta, no vakara pēc mazgāšanas, sasieniet tos saišķī vai pat vairākos saišķos. Efekts būs ievērojamāks, ja lodītes žūst ar matu žāvētāju. Neaizmirstiet par šo seno ceļu, matu ruļļi, labāk izmantot lentes vai auduma sloksnes. Starp citu, tā ir daudz patīkamāk gulēt uz matu sloksnēm nekā matu ruļļiem, ​​pat putu gumijas. Tikai izķemmēt cirtu vajag nekavējoties, tiklīdz sloksne ir noņemta, pretējā gadījumā mati sapīsies.

Dabisko sastāvdaļu matu laka

Ja jūs nevēlaties izmantot nopērkamos līdzekļus matu veidošanai, derēs šī recepte, kas ir populāra mūsu māmiņu un vecmāmiņu vidū. Tā sastāv tikai no dabīgām sastāvdaļām un der matiem lieliski.

Lasīt arī: Tikai reizi gadā ESPA Rīga piedāvā iegādāties SPA pakalpojumus par īpaši izdevīgām cenām

Ņem 1 tējk. linu sēklu (ar kaudzīti), aplejiet ar 1 glāzi ūdens.
Vāriet apmēram minūti, atstājiet to 2-3 stundas,
nostāvēties.
Jūs varat pievienot pāris pilienus jūsu iecienītāko ēterisko eļļu – piemēram, jasmīnu un ilang-ilang.
Novārījumu ielej pudelē ar smidzinātāju un izmanto lakas vietā veidojot matus.

Efektīvs līdzeklis matu ieveidošanai – želatīns.

Izšķīdiniet 2 ēd.k. sausa želatīna ar 1 glāzi karsta ūdens.
Nepārtraukti maisot, iegūstiet gēla ķīseļa stāvokli.
Ļaujiet nedaudz atdzist un nekavējoties izlietojiet matu veidošanai.

Ja jūs atšķaidīsiet mājās lietojamo želatīna gēlu ar daudz ūdens, tad to var izmantot kā kondicionieri, lai sniegtu lokām “mitru matu efektu”.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

COMMENTS

Leave a Comment