Spageti Vidusjūras gaumē
Vienkārša recepte, lai gada aukstajā laikā nedaudz ienestu svaigo Vidusjūras garšu. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes tunci.
Izejvielas 4 personām:
350g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti Nr. 7
8 paipalu oliņas
sula no puscitrona
560g konservētas tunča filejas eļļā
100g melno olīvu, pārgrieztas uz pusēm
6 anšovu filejas, sakapātas
180g ķirštomātiņu, sagriezti četrās daļās
sauja svaigu bazilika lapiņu pasniegšanai
svaigi malti melnie pipari
Lasi arī: Labākie makaroni ar sieru kādus būsi ēdis – šai receptei ir mazs noslēpums
Gatavošana:
Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāri 8 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nokās ūdeni.
Kamēr vārās pasta, verdošā ūdenī 2 minūtes vāri paipalu oliņas. Nokās ūdeni, nedaudz atdzesē, nolobi čaumalu.
Karstajos spageti iemaisi citrona sulu, tunci ar pāris karotēm eļļas, pievieno olīvas, anšovu filejas un tomātus. Kārto šķīvjos, pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas un bazilika lapiņas. Pārber ar melnajiem pipariem. Pasniedz karstus.