Masāža ar vakuuma burkām notievēšanai

Šīs metodes pamatā ir mākslīgi radīta vakuuma iedarbība uz noteiktiem ādas apgabaliem. Periodiska ,dažāda gaisa spiediena darbības dēļ, kas radīts tam speciāli paredzētos aspiratoros vai citādāk “masāžas tvertnēs” , kas liekamas pie pacienta ķermeņa, notiek masāža ar vakuuma burkām notievēšanai.

Tāpat ir sinkardiālās masāžas paveids- speciālos aparātos notiek impulsu ritmu spiediena dažādošana ar sirds ritmiem.

Masāža ar medicīnas burkām

No bērnības visiem pazīstamas ieapaļas formas stikla tasītes, kurām ir paplašinātas malas un paplašināts pussfēriskas formas dibens ar tilpumu no 30 līdz 70 ml, vai vienkāršāk sakot, medicīnas burkas ,tāpat der masāžai ar vakuuma burkām notievēšanai. Lai gan daži speciālisti dod tomēr priekšroku burkām ar lielāku tilpumu.

Ar degoša tampona palīdzību, kas piesūcināts ar spirtu, notiek gaisa retināšanās, kas rada vakuumu burkā. Saskaroties burkai ar ķermeni, āda sāk uzsūkties dažu centimetru augstumā un iegūst  violeti-rozā nokrāsu.

Bērnībā daudziem no mums vecāki lika burkas, lai ārstētu saaukstēšanos un citas elpceļu Sli**bas. Tagad, dažādu zāļu pārpilnības dēļ reti kurš pielieto šo ārstniecības metodi, toties  šis princips kļuvis ļoti pieprasīts kosmetoloģijā, tieši uz tā balstās kosmetoloģiskā procedūra, kas tagad saucās- vakuuma masāža. Kā izrādījās, šī masāža sniedz ne tikai terapeitisku, bet arī kosmetoloģisku iedarbību uz ādas virsslāni.

Veicot vakuuma masāžu sejai, samazinās tūska, tumšie loki acu apvidū, uzlabojas ārējais ādas izskats un pazūd aiztures parādības.  Tāpat šī kosmetoloģiskā procedūra palīdzēs tiem, kas grib atrisināt celulīta problēmu sēžamvietas apvidū, aizmugurējiem augšstilbiem vai  “galifē” zonā , pie tam atbrīvo no apelsīna mizas efekta. Tāpat masāža ar vakuuma burku ir plaši pielietota dažādu slimību ārstēšanai muguras apvidū, sēžamvietas un gurnu, tāpat apkakles un kakla zonai, jostasvietas apvidū un plecos u.t.t.

Vakuuma burka masāžai

Lai veiktu masāžu ar burku, ādai jābūt tīrai, to sasmērē ar vazelīnu vai pat olīveļļu. Masāžai pietiek ar vienu burku, pie tam āda uzstiepjas līdz 1,5cm augstumam. Pēc tam burku sāk gludi bez straujām apstājām maisīt,  cenšoties neizjaukt hermētiskumu .  Ādu nevajag pārāk stingri uzvilkt, tā kā tas var traucēt tās pārvietošanos un radīt As**svadu traumu.

Šim masāžas veidam der tās ķermeņa daļas, kur ir pietiekams muskuļu-tauku slāņa daudzums- jostasvieta, līnija gar mugurkaulu, plecu, gurnu  daļa un augšējā trešdaļa no stilba kaula. Masāžas ilgums ir no 5 līdz 20 minūtēm.  Pie izteikti noturīga ādas apsārtuma procedūru vajadzētu pārtraukt.

Leave a Comment