Masāža ar vakuuma burkām notievēšanai

Vakuuma masāžas iedarbība uz organismu

Veicot burku masāžu notiek augšējo ādas slāņu vai epidermas kairināšana, notiek iedarbība uz As**sriti un limfateci, tāpat uz ādas un zemādas slāņa esošajiem nervu galiem. Pārvietojot burku noteiktā virzienā, notiek iedarbība uz venozi-arteriālo mehānismu tur,  kur notiek vakuuma iedarbība. Kā rezultāts, palielinās arteriālo asiņu pieplūde, kas palielina skābekļa un dažādu barības vielu piekļuvi audiem.

Vakuuma iedarbības zonā sākas eritrocītu sabrukšana, kas stimulē imunitāti audos.  As**srites pastiprināšanas dēļ  un nervu galu kairināšanas zem ādas, burkas iedarbības zonā rodas siltuma sajūta.

Var veikt burkas kustības venozās atteces virzienā, tā kā tas veicina limfas kustību vienā virzienā ar venozo asiņu plūsmu. Tam nepieciešams pārvietot burku krūšu zonā no krūts  mugurkaula virzienā pa paribēm , pie mugurkaula- virzienā no lejas uz augšu, uz rokām un kājām- centra virzienā. ja burka kustas pretējā virzienā, tad obligāti, noslēguma kustībai jāvirzās pa venām.

Veicot vakuuma masāžu sejai, nepieciešams zināt As**svadu un limfātiskās sistēmas uzbūvi sejas un kakla zonā. Tādēļ speciālistam, kurš veic šādu procedūru, jābūt noteiktām iemaņām.  Nepareizi veiktas masāžas rezultātā var rasties hematomas , tāpat uzrasties vai pastiprināties kuperoze. Pirms procedūras veikšanas sākšanas speciālists  veic limfmezglu impulsu stimulāciju, kas atrodas atslēgas kaula apvidū. Tālāk pāriet uz kakla apakšējo daļu, pēc tam uz vidējo un augšējo kakla daļu. pēc vienas kakla puses apstrādes nepieciešams uzlabot limfas atteci sejas apakšējā trešdaļā virzienā uz limfmezgliem, kas atrodas zoda un apakšžokļa apvidū.

Limfatece no sejas vidējās daļas virzās uz limfmezgliem, kas izvietoti pie ausīm, pēc tam pakāpeniski tuvojoties acu zonai.

Periorbitālajai  zonai tāpat  nepieciešama stimulācijas veikšana ar mērķi uzlabot limfateci . Vakuuma masāža saderīga ar dažādām kosmētiskām procedūrām.

Sejas vakuuma masāžas ilgums ir ne vairāk par 7 minūtēm.

Indikācijas vakuuma masāžas veikšanai

* celulīta ārstēšana, tāpat tauku likvidācija, kas atrodas sēžamvietas apvidū, aizmugurējiem augšstilbiem vai galifē zonā (ciskas);

* rētu un dažādu rētaudu dzēšana

* Krunciņu izlīdzināšanai un ādas ārējā izskata uzlabošana

* Kompleksā osteohondrozes ārstēšana kakla, krūšu vai jostas apvidū

* Muguras sāpju ārstēšanai

* veģetatīvās distonijas ārstēšana

*Ādas imunitātes uzlabošana, tāpat organisma pretestības paaugstināšana kopumā

* vēnu varikozes pastiprināšanās sākuma stadijā

 

Kontrindikācijas vakuuma masāžas veikšanai

* Smagi ritošas saslimšanas, tāpat dažādu hronisku slimību saasināšanās;

* Redzami ādas defekti  iedarbības zonā

*tromboflebīts

*Trausla un paaugstināta As**svadu caurlaidība

* sirds-As**svadu saslimšanas smagā formā

Leave a Comment