Matu kopšana atbilstoši tavam matu tipam

Normāli mati. Šādi mati nav sastopami pārāk bieži. Šādiem matiem raksturīgs spīdums un lokanība līdz pat to galiem. Šie mati netaukojas un arī nav tik sausi, ka elektrizētos. Taču arī normāli mati ir regulāri jākopj, lai tie spētu pretoties visām nelabvēlīgajām ietekmēm.

Pareiza kopšana – Ieteicams maigs šampūns. Pēc mazgāšanas jālieto skalošanas līdzeklis, kas spēcina matu ārējo kārtu. Profilaksei ir pēc četrām nedēļām var veikt mitrināšanas kursu. 

Plāni mati nenozīmē, ka matu ir maz. Tieva, smalka mata diametrs ir par 0,05 mm mazāks nekā normāla mata diametrs. Šādiem matiem trūkst noturīguma un apjoma.

Pareiza kopšana – Perfekts griezums ir priekšnoteikums matu kuplumam un frizūru veidošanai. Kuplinošas putas un matu balzams piešķir noturību plāniem matiem un rūpējas, lai tie būtu viegli veidojami. Mazgāšanai ieteicami maigi, kuplinoši šampūni. Matu skalošana – sauju kaltētu persiku lapu aplej ar 1/4 litru karsta ūdens, atdzesē, izkās un novārījumu izmanto skalošanai.

Taukaini, blaugznaini mati. Kad rodas blaugznas vai mati ātri taukojas, tā nav matu, bet drīzāk gan galvas ādas problēma, tās tauku dziedzeru hiperfunkcija. Mati nespēj šo tauku daudzumu absorbēt, tie kļūst taukaini un salīp. Matu taukainība bieži vien ir saistīta ar blaugznām, jo tauku pārprodukcija uz galvas ādas rada labus apstākļus sēnīšslimībām. Tās savukārt var izraisīt alerģiskas reakcijas. Turklāt blaugznu eksistence nav noslēpjama citu acīm.

Pareiza kopšana – taukainus matus ieteicams mazgāt, cik bieži vien nepieciešams, bet nepārdozēt ar kopšanas līdzekļiem. Šampūni taukainiem matiem satur vielas, kas aizkavē tauku rašanos un uzlabo matu izskatu. Šampūnu nedrīkst ierīvēt galvas ādā, lai nestimulētu tauku dziedzerus ražot vēl vairāk sekrēta. Ja tev ir blaugznas, jālieto īpaši pretblaugznu šampūni. Ja tas nelīdz – jāvēršas pie dermatologa. Matu skalošana – sauju kaltētu nātru aplej ar 1/4 litru karsta augļu etiķa. 15 minūtes atstāj ievilkties, tad nokās. Aplējumu izmanto skalošanai. 

Īpašas blaugznas. Blaugznas var rasties arī sausos matos. Cēloņi tam var būt dažādi – medikamenti, nepareizi matu kopšanas vai ieveidošanas līdzekļi, stress, vitamīnu trūkums vai sēnīšSli**bas. 

Pareiza kopšana – nepietiks ar pretblaugznu šampūnu vien. Nāksies iziet speciālu kopšanas kursu. Blaugznas var “aizmēzt” īpaša pīlinga želeja.

 

Avots: www.healthmeup.com

Leave a Comment