Mūsdienu pārtikas produkti, kas nevar lepoties ar labu kvalitāti. Jūs pat neticēsiet ar, ko tos aizstāj!

Noteikti! Galu galā šādiem kūpinātiem produktiem tiek izmantoti šķidri dūmi . Ķīmija, vienkārši sakot. Šie “dūmi” produktam piešķir daudz ātrāk pazīstamu smaržu un garšu, to ir daudz vieglāk lietot, turklāt tas ir salīdzinoši lēts. Un, lai gan zinātnieki vēl nav spējuši pilnībā pierādīt tā kaitējumu labsajūtai, lielās devās šķidrie dūmi var izraisīt saindēšanos un alerģiju. Tāpēc mēs no visas sirds iesakām izvairīties no šī produkta.

Kaviārs

Protams, kaviārs, iespējams, tiek viltots visbiežāk. Un, kas interesanti, visā pasaulē. Viņi saka, ka Eiropā trešdaļa visu ikru ir visvairāk viltoti. Sarkanie ikri ir īsts viltojumu kanons. Tas ir “vārīts” no zivju buljona, želatīna, augu eļļas un aromatizēts ar krāsvielu. Tad šo maisījumu pa pilienam pārvērš mazās, mīļās olās. Ir ļoti, ļoti grūti atšķirt šādu putru no īstiem ikriem. Vieglāk ir pagatavot sev vēl vienu sviestmaizi un cerēt, ka tā nav viltota.

Mūsu veikalos var atrast arī “oficiāli viltotus” kaviārus, kas izgatavoti no aļģēm. Bet cena par to uzreiz visu noliek savās vietās. Lai gan, kas zina: varbūt nākotnē tas būs nepieklājīgi augsts. O jā. Gandrīz aizmirsu. Kaviārs, kas nāk kopā ar jūsu iecienītākajiem rullīšiem, var būt arī viltots. Lidojošo zivju ikri faktiski var nākt no parastas moivas. Un melnie kaviāri pēc visiem rādītājiem izrādīsies krāsoti līdakas ikri. Šķiet, ka viss ir dabiski. Bet ir viens brīdinājums.

Mūsdienu produkts: putukrējums

Vecākā paaudze bieži burtiski apsūdz jebkuru produktu, ka tas ir “ķīmisks”. Dārzeņi, augļi, gaļa un tā tālāk. Bet putukrējuma gadījumā viņiem ir pilnīga taisnība. Fakts ir tāds, ka šis produkts nav gluži viltots, bet viņi vienkārši nepasaka visu patiesību vai apzināti slēpj to aiz mazas, nesalasāmas drukas uz kārbas. 1966. gadā Amerikā tika izgudrots šī paša krēma aizstājējs, kas padarīja ražošanu lētāku un pat savā ziņā pārāku par oriģinālu.

Kukurūzas sīrupa, kokosriekstu eļļas, piena šļakatu, biezinātāja un aromatizētāju maisījums bija ļoti līdzīgs putukrējumam un pat ilgāk noturējās uz kūkām un citiem konditorejas izstrādājumiem. Bet tas bija oficiāls viltojums, un visi par to zināja. Un šeit, kā tas bieži notiek, līdzīgu produktu sāka nodot kā dabisku putukrējumu. Viņi vienkārši apzīmēja to kā “putukrējumu” vai “piena produktu” sānos. Velns slēpjas detaļās, un ne tikai šajā gadījumā. Mēģiniet pievērst tiem uzmanību nākamreiz, kad dodaties uz lielveikalu iepirkties.

Minerālūdens

Pārsteidzoši, ka mūsdienu vidusmēra cilvēkam “minerālūdens” ir kļuvis par kaut ko līdzīgu ūdenim ar burbuļiem. Lai gan īsts minerālūdens ir tikai minerāls, jo satur virkni noderīgu mikroelementu. Taču, ja kaut ko pārspīlē, ieguvums var pārvērsties kaitējumā. Bet par to tagad nav runa. Kā tiek viltots minerālūdens? Jā, patiesībā tas ir ļoti vienkārši. Piemēram, labi zināmo “Borjomi” var iepildīt pudelēs nezināmā vietā, vienkārši uzlīmējot pudelēm pazīstamu etiķeti.

Lielākajai daļai lēto minerālūdeņu vispār nav minerālvielu komponentu. Tikai dzirkstošs krāna ūdens. Un paldies Dievam, ja tas ir pietiekami kvalitatīvs biežai lietošanai. Un parastie pseido-minerālūdeņi to dara: tie ņem visu to pašu krāna ūdeni, pievieno tam sāli un jodu. Iepakots un pārdots. Šāds produkts var būt pat bīstams labsajūtai. Bet kurš tam pievērš uzmanību? Ūdens, un pat ar burbuļiem. Un, ja tas ir sāļš un bez garšas, tad tas noteikti ir veselīgs. Nu, vai tas tā nav?

Lasi arī: Šie divi zvaigžņu zīmju pārstāvji kļūs bagāti 2024. gada aprīlī 

Mūsdienu ēdieni: kanēlis un zirņi

Vienkāršs viltojums. Fakts ir tāds, ka bieži vien veikalu plauktos mums piedāvā iegādāties nevis kanēli, bet gan īstu kasiju. Lēts analogs, kas tiek uzskatīts par labi zināmu aromātisku garšvielu. Problēma ir tā, ka pati kasija ir daudz lētāka, tai nav pareizā smarža, un tā var izraisīt pat migrēnas cilvēkiem. Tieši tā. Šos divus produktus var atšķirt vai nu cilvēks ar pieredzi, vai arī rūpīgi izlasot etiķeti uz iepakojuma. Kasija tiek apzīmēta kā Cinnamomum aromaticum, bet kanēlis tiek saukts par Cinnamomum verum.

Jā, arī zaļie zirnīši ir viltoti. Pareizāk sakot, viņi to aizstāj ar sojas pupiņām, sniega zirņiem (kas ir lētāki) un sajauc ar krāsvielām. Kas, starp citu, ne vienmēr ir nekaitīgs cilvēkiem. Tā kā vienkārši nav iespējams ieskatīties zirņu iepakojumā, to neatverot, mēs iesakām iegādāties šo produktu tikai no uzticamiem ražotājiem. Un pat šajā gadījumā ir vērts pievērst uzmanību krāsai. Pārāk zaļš, pat gaiši zaļš nokrāsa var liecināt, ka jūsu priekšā ir viltotas pārtikas iepakojums. Un to nekādā gadījumā nedrīkst lietot.

Naudas pelnīšana uz citu rēķina ir sens cilvēku ieradums. Pirms tūkstošiem gadu cilvēki to darīja, atšķaidot vīnu un olīveļļu. Taču tagad viltojumi kļuvuši ne tikai lēti, bet arī pavisam nedroši. Tātad, ietaupot trīs santīmus, jūs varat tērēt daudz vairāk par ārstēšanu Slim**cā. Neesiet mantkārīgs, labāk parūpējieties par savu labsajūtu. Pērciet tikai tos produktus, par kuriem esat 100% pārliecināts. Un tad ar labsajūtu viss būs kārtībā.

Leave a Comment