Kas jums jādara pavasarī, lai šogad gliemeži neapēstu jūsu dārzu

Jebkuram dārzniekam dārza kaitēkļi ir galvenais un ļaunākais ienaidnieks. Jūs vienmēr varat iepriekš uzzināt laikapstākļus, mēslot sliktu augsni un apdrošināties pret slimībām, izmantojot dažādus šim nolūkam piemērotus līdzekļus. Bet šeit ir mūžīgi izsalkušie nelūgtie viesi – viņi vienmēr atnāk pēkšņi. Turklāt jūs nevarat uzminēt, kādos daudzumos un kurš tieši tas būs. Kodes, kurmju krikets, gailenes vai kurmis. Jums ir jācīnās ar visiem, jo ​​viņi nežēlos jūsu ražu.

Iestājoties pavasarim, daudzi dārznieki un dārznieki saskaras ar gliemežu parādīšanās problēmu , kas var nodarīt būtisku kaitējumu stādījumiem. Šie lēnie, bet daudzie kaitēkļi dažu dienu laikā var iznīcināt stādus un pilnībā iznīcināt jaunos dzinumus, kas tikai nesen izauguši no aukstās augsnes. Pavasarī tie kļūst pilnībā aktīvi, tāpēc jums ir jāsāk cīnīties ar viņiem jau tagad. Ja to neteikt iepriekš. Ir vairāki veidi, kā apkarot šos nesteidzīgos kaitēkļus. Un kurš jums ir vislabākais, varat izlemt pats, uz vietas.

Dārza kaitēkļi

Nu, ārā ir diezgan mitrs un vēss. Iespējams, šur tur guļ pat pagājušā gada lapas. Atkal ir klāt nedaudz komposta. Tā ir normāla situācija, kad dārznieks mīl savu biznesu un dara to īpaši rūpīgi. Bet ne vienmēr ir pietiekami daudz laika, lai pilnībā aptvertu visus mirkļus vasarnīcā. Šur tur redzamas sudrabotas, caurspīdīgas dīvainas gļotu vai kādas benzīna plēves pēdas. Jā, apsveicam, šīs zīmes noteikti norāda, ka jūsu reģionā ir gliemeži.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2024. gada aprīlim: dažiem būs ļoti sarežģīti pārdzīvot aprīli!

Asaras nepalīdzēs manām bēdām, tāpēc lēnām izdomāsim, kā tikt galā ar šo nelaimi. Ir vairāki veidi, kā pasargāt savu ražu no slideniem parazītiem. Un mēs, iespējams, sāksim ar visvienkāršāko un vismazāk bīstamo.

Fiziskās barjeras

Barjeru veidošana ap dārza dobēm ir efektīva un videi draudzīga gliemežu apkarošanas metode. Barjeras materiāliem jābūt tādiem, lai tie būtu nepatīkami vai grūti pārvietoties gliemežiem. Piemēram, olu čaumalas ir ne tikai asa leņķa, bet arī bagātina augsni ar kalciju. Lieliski der arī mazi asi oļi , kas izkaisīti ap asniem . Smilšu gredzeni un parastā sāls . Tomēr jums ir jābūt uzmanīgiem ar to, jo tas slikti ietekmē ne tikai gliemežu labklājību, bet arī pašu augsni.

Ir svarīgi regulāri atjaunināt šādas barjeras, īpaši pēc lietus. Lai to izdarītu, dārzniekiem ir jābūt uz vietas vismaz reizi nedēļā. Pretējā gadījumā ūdens un vējš iznīcinās visus viņa centienus.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment