Viņas muskuļu sāpes beigās izrādījās kas daudz nopietnāks – no kā šāda ir jāuzmanās!

Pagājušā gada maijā Klēra sāka sūdzēties par sāpēm tajā pašā vietā, kur tika izgriezts audzējs. Ār*ti teica, ka tās ir tikai muskuļu sāpes, jo uz ādas nebija nekādu redzamu veidojumu.

Septembrī Klēra saņēma šokējošu diagnozi – ļaundabīga melanoma, kas jau bija izplatījusies līdz limfmezgliem un plaušām, un to vairs nebija iespējams izoperēt.

Klēras ģimene viņai par piemiņu izveidoja ziedojumu fondu Clare Daly Foundation, lai informētu citus par melanomas bīstamību. Fonda mājaslapā viņi raksta, ka tā ir briesmīga un bīstama Sli**ba, un Klēras audzējs bija īpaši agresīvs. Taču, neraugoties uz to, cik slikti viss izvērtās, Klēra vienmēr bija pieklājīga un pret visiem izturējās ar cieņu. Viņa vienmēr smaidīja, satiekot ārstus un medmāsas.

10269654_604235686397511_6790718141756097627_n

Klēra nomira pagājušā gada decembrī, tikai trīs mēnešus pēc diagnozes noteikšanas un pusotru gadu pēc kāzām. Viņas ģimene cer pievērst uzmanību šai Sli**bai un godināt Klēras piemiņu.

Dermatoloģe Dr. Džūlija Kārena (Julie Karen) no Ņujorkas skaidro, ka Klēras gadījums bija ļoti rets un biedējošs, jo melanoma parasti neizpaužas kā muskuļu sāpes. Vairumā gadījumu tā  ir redzama uz ādas. Ja tā tiek izoperēta, tad vajadzētu pievērst uzmanību jebkādām redzamām pazīmēm vai izmaņām rētas apvidū un vērsties pie ārsta.

Kad šādu melanomas veidojumu uz ādas pamana laicīgi, tad to var pilnībā  izārstēt, bet, ja to ignorē, tad audzējs var kļūt nāvējošs.

Avots: womansday.com

Leave a Comment