Mūžībā aizgājusi četru bērnu māmiņa Eva, kuras ārstēšanai vāca līdzekļus

17.decembrī, neuzveicot cīņu ar smago slimību, mūžībā devusies Eva Jaunzeme-Novicka, ziņo ziedot.lv, kas izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

No saziedotajiem līdzekļiem, tiks apmaksāti apbedīšanas izdevumi. Atlikušie līdzekļi tiks izlietoti citos līdzīgos gadījumos. Sirsnīgs paldies visiem ziedotājiem par doto cerību.

Evai bija 39 gadi. Viņa bija māmiņa četriem bērniem – 3, 8, 15 un 19 gadus veciem. Pirms trīs gadiem, tikai 6 mēnešus pēc jaunākā bērniņa piedzimšanas, Eva sataustīja krūtī bumbuli un nekavējoties devās pie ārsta. Pēc izmeklējumiem un analīzēm atklāja ļaundabīgu krūts audzēju 3.stadijā. Tika nozīmēta 9 kursu ķīmijterapija, starošana. Audzējs tika veiksmīgi izoperēts. Eva ļoti apzinīgi sekoja viesiem ārsta norādījumiem, apmeklēja ārstus katrus 3 mēnešus. Pēc gada Sli**ba bija atgriezusies ar metastāzēm kaulos. Tika uzsākts otrais ķīmijterapijas kurss un starošana. Kādu rītu, gatavojot ģimenei brokastis, Eva krampjos nokrita uz grīdas, tika izsaukta ātrā palīdzība un viņa nokļuva Slim**cā. Atklāja metastāzes galvā. Sekoja operācija un starošana.

Tomēr Sli**ba turpinājaa progresēt. Notika trešais ķīmijterapijas kurss, taču pieejamie valsts kompensējamie medikamenti nebija efektīvi un Sli**ba uz ķīmijterapiju nereaģēja. Kā nākamā ārstēšanās iespēja šādā gadījumā ir medikaments Palbociclib, ko nozīmēja ārstu konsīlijs. Tas ir jaunākās paaudzes pretvēža medikaments, kas paredzēts metastātiska krūts vēža ārstniecībai. Mēneša kurss maksā 2947.90 eiro, kopā 12 mēnešu ārstniecībai bija nepieciešami 35374.40 eiro. Eva vērsās ar lūgumu pēc atbalsta Vese***as ministrijā un Nacionālajā Vese***as dienestā, kas labākajā gadījumā varētu kompensēt 14 228 eiro, taču diemžēl Eva 25.09. 2017. saņēma atteikumu. Tādēļ Eva lūdza līdzcilvēku palīdzību.

Vienīgais lielās ģimenes apgādātājs bija vīrs.

Pirms Sli**bas Eva strādāja par pirmsskolas skolotāju.

Avots:

Leave a Comment