Lietas, ko nedrīkst darīt vīrieša dēļ

… MAINĪT MORĀLES KRITĒRIJUS!

Morāles noteikumi – ir kā draudzenes: viņas paliek pat tad, kad vīrietis aiziet. Turklāt, vīrieša vietā atnāk sirdsapziņas pārmetumi. Sanāk rūgts kokteilis, bet apšaubāmā bauda lietojot to iekšķīgi, izstiepjas uz ilgu laiku. „Sekss pirms kāzām ir obligāts”, „vienreiz sameloju – tas vienkārši, lai cilvēku neapvainotu”, „tas nav grēks apzagt tos, kuri apzog citus” – vienalga, kuram mīļotā vīrieša apgalvojumam nepiekrīti, vajag viņam stingri paziņot par to. Sirdsapziņas pārmetumi un savas morāles nepilnības apziņa, tie ir veidi saindēt jebkuras, pat vispasakainākās attiecības.

… MAINĪT ĀRIENI!

Sievietēm patīk mainīties. Turklāt, sievietei vajag mainīties! Daudzi psihologi šo faktu skaidro ar mūsu „mēness” ciklisko dabu. Mēness katru dienu vai nu lielāks, vai mazāks. Pievieno tam plankumu rašanos, dažādus sudrabaini – dzeltenus toņus un dažādu atrašanās vietu virs horizonta – un tu sapratīsi, par ko es runāju. Tikai ārējām izmaiņām jādzimst mūsu iekšienē, nevis ārpusē. „Kā tā? Un kā tad ar modes žurnāliem? Vai tad mēs neveicam modīgu pārkrāsošanos „zibspuldzes uzplaiksnījuma” stilā vai brazīliešu epilāciju modes žurnālu iespaidā” – tu iebildīsi. Protams, ka darām! Tikai vispirms mēs „aprijam” žurnālu, tad „sagremojam” informāciju – un tad traucamies uz priekšu , pie lolotajām ārējām izmaiņām. Sīkumos mīļotajam vīrietim var piekāpties: viņš pat var kļūt par ideālu, gandrīz neieinteresētu, derīgu izmaiņu iedvesmotāju (piemēram, 5 kg zaudēšanu vai balinātu matu šķipsnu parādīšanos), bet gulties zem naža vai pārkrāsot dabīgi zili – melnus matus blondos vīrieša dēļ nav pieļaujams. Vai tas ir iespējams pēc pašas iniciatīvas – tas jau ir cits stāsts…

… UPURĒT DRAUDZENES!

Šo grēku Kerija Bredšova nosauca par Nā*es grēku populārā seriāla pirmajā sezonā. Pieļaujot tādu kļūdu sava „sapņu – vīrieša” dēļ vienreiz, viņa to vairs nekad neatkārtoja. Lai arī cik ļoti tracina tavu mīļoto vīrieti tavas draudzenes, atceries: viņas tādas nekļuva vienkārši tāpat vien. Katrs cilvēks, kurš parādās mūsu dzīvē ir mūsu daudzpusīgā „es” atspoguļojums. Katra draudzene mūsu dzīvē ienes ko vērtīgu: ar vienu var jautri paklaiņot pa veikaliem, ar citu – līdz rītam uzkurināt klubiņu vai smieties līdz graizēm vēderā, ar trešo var padalīties sāpīgos, ļoti personīgos jautājumos. Pat karsti mīļotais vīrietis nav spējīgs būt pienācīgs aizvietotājs. Turklāt, pat visideālākais vīrietis nevēlēsies par tādu kļūt!

… TĒLOT MUĻĶĪTI!

Tas ir ļoti efektīvs paņēmiens iepazīšanās sākumā, kaut arī „darbojas” ne ar visiem vīriešiem. Ir arī tādi prinči, kuriem patīk skatīties mutē un lūgt iesist naglu, lai var plauktiņu piekarināt. Vairumā gadījumu, izlikties stulbākai un bezpalīdzīgākai nekā tu īstenībā esi, ir pietiekami, lai saņemtu uzaicinājumu uz nākošo randiņu. Te ir divas problēmas. Pirmkārt, tas ir nogurdinoši, it īpaši, ja jums ir Einšteina IQ, Vassermana pasaules uztvere, jūs pati varētu viegli piestrādāt par „vīru uz stundu”. Otrkārt, agri vai vēlu tas notiks: viņš sajutīs mānīšanos, tad sajutīs, ka ir piemānīts un pasakainās attiecības būs lielās briesmās. Pirmajā randiņā nav vēlams detalizēti pārstāstīt savu kandidāta darbu, bet labāk ir pakāpeniski atklāt savu „patieso es”. Ja mīļotajam vīrietim ir svarīgi kaut kur justies pārākam, pasperiet viņam solīti pretī, atrodiet kaut ko tādu (piemēram, visu „Dinamo” spēlētāju uzvārdus) un biežāk ieprieciniet ar jautājumiem „ Cik tas spēlētājs pelna? ” vai „Kāpēc viņš tagad sēž uz rezerves soliņa?”

… ĻAUT SEVI KONTROLĒT!

Var un vajag lēmumus pieņemt kopīgi, bet lēmumus, kuri ir saistīti ar jūsu dzīvi, varat pieņemt tikai jūs pati – jo jums vienai būs jādzīvo ar to sekām. Attiecībās katram ir tiesības uz personīgo brīvību – domu, vārdu un pārvietošanās brīvību. Ja jūsu mīļotais vīrietis domā citādāk, der aizdomāties: vai jums blakus nav tirāns? Un cik ilgi jūs varēsiet dzīvot kopā ar cilvēku, kurš jūs neuzskata par cilvēku?

… DZEMDĒT BĒRNUS!

Es mīlu bērnus – gan kopumā, gan savus. Tieši tāpēc uzskatu – un ģimenes psihologi uzskata tieši tāpat, – ka dzemdēt vajag tikai pēc pašas vēlēšanās. Tāpēc, ka tieši mammai tiek lauvas daļa rūpēties par bērniem un tos audzināt, tieši mammas ir vairāk pakļautas raizēm par bērniem, un tieši mamma ir tā, kura bērniņu iznēsā 9 mēnešus! Tāpēc lēmumu dzemdēt bērnu jāpieņem pašai un apzināti.

… AIZMIRST PAR SAVĀM KAISLĪBĀM!

Var kopā ar mīļoto vīrieti iet uz rok – koncertiem, hokeja mačiem vai kulinārijas meistarklasēm, bet tas nenozīmē, ka jums vajag izbeigt tamborēt vai sacerēt haiku un dziedāt karaoke. Mūsu hobiji padara mūs tādus, kādi esam – burvīgus un pievilcīgus! Ja vīrietis mūs ir iemīlējis „sacerēju haiku” stadijā, tad šo neparasto hobiju vajag ne tikai saglabāt, bet arī kultivēt. Ja jūsu vīrietis apgalvo, ka haiku – tas nav nopietni un uzstājīgi iesaka rakstīt sonetu, aizdomājaties, vai viņš jūs mīl tādu, kāda esat? Vai tomēr mīl tādu, kādu pats ir iedomājies?

… KĀDU SĀPINĀT!

Kādu apvainot ir slikti karmai. Vēl sliktāk – apvainot kādu mīļotā cilvēka izdevīgumam. Iespējams, ka viņš nav sajūsmā no jūsu mammas vai māsas, vai ir greizsirdīgs pret bijušo. Tas nav iemesls „dedzināt tiltus”. Bijušajam visu var taktiski paskaidrot, bet mammu un sapņu vīrieti kādu laiku turēt tālāk vienu no otra. Atvainošanās vēl nekad nav iznīcinājusi atmiņu par apvainojumiem un sāpēm. Ja cilvēki jums ir dārgi, saudzējiet viņu nervu šūnas.

… PAZEMINĀT LATIŅU!

Saprotams, ka vīrieši ar Čeninga Tatuma ķermeni, Januša Višņevska bagāto iekšējo pasauli, Romana Abramoviča miljoniem un Vladimira Putina ietekmi, uz katra soļa nav sastopami. Tas viss nenozīmē, ka jums jābūt gatavai savu dzīvi nodzīvot blakus Vasjam Pupkinam – santehniķim ar vidējo izglītību un lielu mīlestību vakaros pret „aliņu pie televizora” (ar visu cieņu vajadzīgajai un sarežģītajai santehniķa profesijai!). Omaram Haijamam viennozīmīgi taisnība, ka „labāk būt vienai”, tikai aizmirsa piebilst, kamēr jūs viena – blakus ir brīva vieta kādam, kurš ir ļoti tuvu jūsu plāniem un ideāliem. Meklējiet vīrieti, kuram blakus jūs gribēsiet kļūt labāka un nepiekrītiet kaut kam mazākam. Vieglāk tādu atrast, nekā pārveidot kādu, kurš ir tāls no ideāla un ļoti negrib mainīties.

Morāle šai fabulai ir tāda: pat daudzās reliģijās vairs nav aktuāla upuru nešana. Mēs esam atšķirīgi – un tomēr mēs esam kopā. Tas nav tāpat vien – vīrieši pat to nesaprotot, mīl mūs par to, ka esam „atšķirīgi”. Tāpēc noderīgāk, praktiskāk un patīkamāk palikt pašai par sevi.

dieviete

Leave a Comment