Svarīgi: kāpēc nedrīkst doties gulēt ar uz sejas uzklātu kosmētiku!

 

  1. Guļot ar visu kosmētiku tiek nobloķēti matu folikuli.

CS44250919

Ja regulāri aizmiedz ar nenotīrītu acu dekoratīvo kosmētiku (vai arī to pietiekoši labi nenotīri), tu riskē nobloķēt plakstiņa matu folikulus un tauku dziedzerus, kā rezultātā var sakrāties baktērijas, kas, savukārt, izraisa iekaisumu.

Rezultātā var veidoties iekaisums uz plakstiņa malas jeb miežgrauds. Tas var noiet pats, bet vairumā gadījumu ir vajadzīga ārsta palīdzība.

  1. Veidojas grumbas

Girl-with-hair-across-her-face

Novecošana ir nenovēršams process, bet tu noteikti vēlies izvairīties no faktoriem, kas to paātrina.

Iešana gulēt ar nenotīrītu vai pavirši notīrītu seju ir viens no šiem faktoriem, jo ādai nākas tikt galā ar oksidatīvo stresu.

Apkārtējās vides brīvie radikāļi (kas visbiežāk izpaužas kā piesārņojums), paliek uz ādas, un laika gaitā tie izraisa kolagēna sairšanu, kā rezultātā veidojas grumbas un āda priekšlaicīgi noveco.

  1. Var izveidoties cista

Atkārtota sejas nenotīrīšana var veicināt ne tikai miežgrauda, bet arī cistas veidošanos.

  1. Veidojas melnie punktiņi, izsitumi, āda kļūst nespodra un var veidoties akne

Woman-squeezing-pimple-on-her-cheek

Mēs pavadām pārāk daudz laika, cīnoties ar problemātisku ādu un izsitumiem. Tomēr nakts režīma trūkums var padarīt visus mūsu pūliņus pilnīgi bezvērtīgus.

Gulēšana nenotīrot kosmētiku izraisa poru aizsprostošanos, kā rezultātā veidojas mikrokomedons, kas piesaista akni izraisošās baktērijas, un tās iekļūst porās.

Ļoti svarīgi ir notīrīt tonālo krēmu un bāzes eļļas, jo tās neļauj ādai dabiski atjaunoties nakts laikā un izraisa melno punktiņu veidošanos, akni, kā arī āda kļūst nespodra.

Nenotīrot kosmētiku, cieš ne tikai āda, bet arī skropstas.

Close-up-of-womans-eye

 

Ja kārtīgi nenotīri skropstu tušu, skropstas var sākt izžūt, kā arī laika gaitā kļūt plānākas un trauslākas.

Tas pats attiecas uz lūpām, ja pietiekoši labi nenotīri lūpu krāsu – tajā esošās ķimikālijas liek iztvaikot šķidrumam, tāpēc nākošajā dienā lūpas var būt saplaisājušas un zvīņainas.

Leave a Comment